– Vi vurderte å svare, men konsentrerer oss om anmodningen om 170 flyktninger

Det dreide seg om mulig pålegging av midlertidig bosetting av flyktninger.

Kommunedirektør Anne Berit Berge Ims.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:

BOSETTING: Justisdepartementet sendte i oktober ut en høring om beredskapshjemsmel for å kunne pålegge kommuner å etablere og drifte et midlertidig innkvarteringstilbud til asylsøkere.

Randaberg kommune fikk også denne. I forrige ukes møte i formannskapet stilte Ap's Ingvild Lundbakk Denut spørsmål til ordfører og kommunedirektør om Randabergs eventuelle svar om dette.

– Det foreslås en midlertidig bestemmelse at Statsforvalteren i en krisesituasjon ved ekstraordinært høye ankomster av personer som søker beskyttelse, kan pålegge kommuner å etablere og drifte et midlertidig innkvarteringstilbud til asylsøkere, sa Lundbakk Denut.

Hun sa at det i vår kommune da ligger en mulighet i det midlertidige hotellet som var godkjent.

– Jeg spør da om kommunen svarer ut dette?

Ordfører Jarle Bø (Sp) sa at Randaberg kommune i dag har jevne samtaler med kommuner rundt seg – og at det er spilt inn til Statsforvalteren om arealer og bygninger som eventuelt kan brukes midlertidig.

– Det er noe alle kommuner for så vidt har gjort. Når det gjelder høringer som kommer, så er det slik at vi svarer på noen av dem.

Kommunedirektør Anne Berit Berge Ims entret talerstolen og fortalte mer om høringen som er ute – og svarfristen som går ut i dag, 5. desember.

– Vi har vurdert denne som at vi ikke skulle svare på denne. Vi har konsentrert oss om anmodningen fra IMDi, det som vi trodde var en anmodning og å ta imot 150 flyktninger i 2024, men det som nå er 170 flyktninger.

Lundbakk Denut var fornøyd med at kommunen er godt informert.

Publisert: