LESEBREV: Fredag var stortingsrepresentant, og tidligere klima- og miljøvernminister fra Venstre, Sveinung Rotevatn, på besøk på Randaberg.

Rotevatn fikk en tur langs kysten av Randaberg og ut til Alstein, sammen med de lokale kandidatene Ingve Lerang og Olav Nybø.

Hensikten var å vise hvor det er avsatt areal til oppdrett i Randaberg, som han som klima- og miljøvernminister anbefalte å ikke tillate.

Det var på bakgrunn av en vurdering av nytten versus de potensielt negative konsekvensene for lokale og regionale miljøverdier som gjorde at departementet i sin tid gikk imot dette.

— Når man ser hvor utsatt dette området er, med havet som står rett på, så forstår man jo at dette har høy risiko, sier Rotevatn.

De lokale representantene kan bekrefte at de fortsatt er imot også lokalt, og at en lokalt vil vurdere muligheten for å gjøre om på vedtaket når kommuneplanen kommer opp igjen.

— Vi har hele tiden ment at det er fullstendig galskap å legge til rette for at det skal kunne etableres oppdrettsanlegg på en slik utsatt plass, med den faren det kan medføre for jærkysten, effekten det kan ha på Alstein og området rundt for sjøfugl og andre fuglearter, sier Ingve Lerang.

«Kaptein» på turen, Olav Nybø, påpeker at i dag var det egentlig alt for fint vær, og at i dårlig vær ville man sett enda bedre hvor dårlig ide dette er. Og Sveinung Rotevatn hinter om at han egentlig kunne ønsket å bli værende på sjøen og fisket litt mens det fortsatt er mulig i dette området, fremfor å reise videre på flere valgkampaktiviteter.

Med hilsen

Randaberg Venstre

En selfie må til for Sveinung Rotevatn, Ingve Lerang og Olav Nybø Foto: Sveinung Rotevatn