LESERBREV: På tross av Arbeiderpartiets svartmaling har Høyres fem punkter ett tydelig mål: Muligheter for alle.

Randaberg Arbeiderpartis varaordførerkandidat og Rogaland Arbeiderpartis 8.kandidat Marek Bogucki går en lang vei for å feilaktig fremstille Høyres politikk. Selv om Bogucki hevder at LO-medlemmer ikke stiller for Høyre, er det underlig at vår 6.kandidat Espen Nedrebø er medlem av EL og IT, at jeg er medlem i en fagforening, og at bare 4 av 10 LO medlemmer stemte på Arbeiderpartiet i 2021.

Feil på feil

På tross av hva Bogucki hevder vil Høyre redusere ufrivillig deltid, og i regjering opprettet vi åtte ulike A-krimsentre, lagte Norges første strategi mot arbeidslivskriminalitet og innførte strengere straffer mot arbeidslivskriminalitet. Vi har ikke foreslått å selge eierandeler i selskapene Bogucki nevner, og vi gikk i 2021 til valg på å beholde fagforeningsfradraget.

Det er ikke så rart at Ernas fem punkter ikke ble listet opp i innlegget. De treffer nemlig like godt lokalt som nasjonalt.

Kvalitet og valgfrihet

Høyres første punkt er en skole med læring og mestring for alle barn. En god skole er helt sentralt for å skape gode oppvekstsvilkår og et lokalsamfunn folk har lyst å bo i.

«Kvalitet og valgfrihet i eldreomsorgen» er det neste punktet. Vi blir flere eldre, og vi må gjøre mer for å sikre en god og verdig eldreomsorg hvor brukerne får bestemme mer selv. Derfor går Randaberg Høyre til valg på å skape et aldersvennlig Randaberg, hvor brukerens behov og valgfrihet er i sentrum.

Videre vil Høyre sørge for «raskere saksbehandling for boligbygging og næringsutvikling». Høyre spiller på lag med næringslivet, og vi vil sørge for forutsigbare rammevilkår slik at vi skaper grobunn for vekst og arbeidsplasser i kommunen. Skal vi konkurrere om tilflyttere med de andre kommunene må det være attraktivt å bo og leve i kommunen. I en vanskelig økonomisk tid er det desto viktigere å sørge for at alle har en jobb å gå til, for de største forskjellene er mellom de som har en jobb og de som ikke har det.

Skatt og velferd

For det fjerde vil vi holde skattene og avgiftene nede. I en tid hvor staten aldri har vært rikere, og flere sliter med å betale regningene, er det helt feil medisin å øke skattene rekordmye slik regjeringen har gjort. Randaberg Høyre vil derfor holde skatte- og avgiftsnivået nede, slik at innbyggerne får beholde mer av sine egne penger.

Sist, men ikke minst, vil Høyre jobber for å bedre velferdstjenestene ved å styrke samarbeidet mellom private og offentlige aktører uten at det går på bekostning av lønns-, pensjons- og arbeidsvilkår. Det er et tankekors at den største satsningen til Arbeiderpartiet etter de kom i regjering har vært å fjerne behandlingssteder. For å møte fremtidens utfordringer må vi heller ta i bruk alle de gode kreftene. Det har ikke noe å si hvem som gir behandlingen, men at pasientene får den behandlingen de trenger når de trenger den.

Høyre får kanskje ikke alltid støtte av LO, men vi er stolte over politikken vi fører. En politikk hvor vi skaper muligheter for alle.

Med hilsen

Fredrik Myklebust Iversen – 3. kandidat Randaberg Høyre