PRESSEMELDING: Randaberg kommune jobber mot nullvekstmålet gjennom Byvekstavtalen på Nord- Jæren.

Målet med støtteordning til kjøp av el-sykkel er å redusere antall biler på veiene og legge til rette for at flere velger el-sykkelen som transportmiddel. Når elektriske elsykler erstatter kjøretøy med fossilt drivstoff, bidrar det til å redusere utslipp av klimagasser i Randaberg. Dette er med på å bidra til nullvekstmålet for kommunen.

En el-sykkel er et godt alternativ til bilen, men de koster mer enn vanlige sykler. Derfor ønsker vi å støtte de som går til innkjøp av en el-sykkel.

Fra et Folkehelseperspektiv er det helt glimrende, en inkluderer fysisk aktivitet i hverdagen uten å sette av ekstra tid.

Hvordan gjør man så dette?

  1. Søknadsfrist 08.12.23. Vi går deretter gjennom søknadene og vil ta en loddtrekning på hvem som får støtte dersom vi får flere søknader enn det vi har midler til.

  2. Innen 15.12.23 sender vi ut et svarbrev til alle som har søkt. I svarbrevet får du vite om du har fått tilsagn eller ikke.

  3. De som får støtte, får tilsendt et utbetalingsskjema sammen med svarbrevet. Utbetalingsskjemaet må du fylle ut for å få støtten utbetalt.

Husk å ta vare på kvitteringen når du kjøper el-sykkel.

  1. Dersom du mottar støtte, forplikter du deg til å svare på tre korte spørreundersøkelser om reisevaner mm. Lenke til disse spørreundersøkelsene vil bli sendt deg på mail når det blir aktuelt.