Leserbrev: – Det underlige KOMMUNEvalget

Marius Løhre Svanteson, Rødt Randaberg og partiets listetopp.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:

LESERBREV: Høyre er ute i ulike medier i Randaberg med kritikk av det ene og det andre. Ordfører Jarle Bø får tilsnakk av tidligere ordfører Bjørn Kahrs for politikken ført av Vedum og Støre i regjering, mens Høyres 3. kandidat, Fredrik Myklebust, kritiserer Randaberg AP for annen politikk ført av samme Stortings duo.

Hvorfor statsministeren og finansministeren brukes som argumenter i lokalvalget er meg ukjent, da jeg er hundre prosent sikker på at ingen av dem står på liste i Randaberg. Men det AP og SP gjør i regjering, ja det skal lokallagene deres i Randaberg kritiseres for ?

Mens den store elefanten i rommet egentlig er Høyres kommunepolitikk...

Kritikken sitter løst hos begge skribentene, og tilsynelatende feilslått nasjonalpolitikk dras inn i tide og utide for å rette kritikk mot deres lokale meningsmotstandere. Konklusjonen er dog den samme hos begge; nemlig at næringslivet er prioritering nummer en og privatisering er løsningen på, omtrent, alt. Hva randabergbuen gagner på høyresidens kritikk av regjeringen og aner jeg ikke, men jeg tenker å holde meg til lokalpolitikk.

Jeg er jo tross alt på valg i Randaberg, og ikke Stortinget.

Det rettes og et stikk mot andre parti, fra Kahrs, fordi Høyre har mer «næringslivserfaring» enn alle andre. Vi i Rødt ønsker derimot bredest mulig erfaring inn i kommunestyret.

Dersom det kun skal sitte næringslivstopper å styre, så tror jeg ikke ungene i barnehagen eller de eldre på sykehjem kommer særlig høyt på prioriteringslisten. Skole og sykehjem er jo «utgifter».

Ei heller bør ledererfaring være et krav hos folkevalgte, eller noe som bør eller må verdsettes over annen erfaring. Hvis alle som styrte kommunen hadde omtrent samme erfaring, hvilken kommune ville vi da hatt …?

Et kommunestyre skal ha litt av all erfaring, som igjen reflekterer befolkningen. Da vil få et best mulig representativt utvalg. Noe som Rødts listeforslag er!

Myklebust på sin side poengterer at de største forskjellene er mellom de som har en jobb og de som ikke har det. Noe som er en sannhet, men med visse modifikasjoner. Nettopp fordi mange av dem som ikke har jobb er arbeidsuføre. Å forsøke å tvinge dem ut i arbeid vil neppe løse forskjellskrisen vi nå opplever. En gruppe mennesker som ikke akkurat utgjør Høyres kjernevelgere, men som Høyre fortsatt ser på som er problem som kun kan løses dersom de kommer i jobb.

Hvordan det hjelper vet jeg ikke … men jeg skulle skrive om lokalpolitikk!

Argumenter som «se hva Støre har gjort nå …» faller ikke helt i god jord hos meg, da det er så underlig at AP lokalt skal klandres for den politikk som føres av Støre.

Mens den store elefanten i rommet egentlig er Høyres kommunepolitikk. Høyre sier nemlig, lokalt, at det ikke snakkes om kommunesammenslåing, samtidig som Erna Solberg omtrent har programfestet at blir et faktum om de kommer i regjering.

Hvis Høyre vinner valget i Randaberg i år, så er det muligens det siste kommunevalget i Randaberg noen gang … 

Mvh

Marius Løhre Svanteson
Rødt Randaberg

Publisert: