STØTTER OPP: Det skjer i morgen ettermiddag, for da skal Ventilene Viste Strandhotell få hele 108.000 kroner.

– Ventilene er et tiltak i regi av Kirkens Bymisjon Rogaland som har base på Viste Strandhotell på Randaberg. Gjennom denne gaven fra Odd Fellow kan Ventilene tilby vinterleir for utsatte og sårbare barn og unge på Nord-Jæren. Denne vinterferien blir det to leirer, slik at totalt tilbys ca 40 barn dette tilbudet, heter det fra Odd Fellow Ordenen.

Videre heter det fra avsender av sjekken at rent konkret vil Kirkens bymisjon organisere, med økonomisk støtte fra Odd Fellow, en vinterleir fra 25. februar til 1. mars, og en vinterleir fra 1. mars til 5.mars. En teamleder vil ha ansvaret for planleggingen, gjennomføringen og evalueringen av hver leir. Denne vil også ha det faglige ansvaret på leiren, samt lede teamet bestående av minimum tre barnevernpedagog- studenter i praksis og tre frivillige.

Ventilene er allerede i gang med den første leiren og det er en del oppe i Sirdal man ta med seg deltakerne.

Den ene vinterleiren er allerede godt i gang, som her oppe ved Ådneram i Sirdal. Foto: Privat

– Ventilene har gjennomført vinterleir før, med stor suksess, og gode tilbakemeldinger. De har blant annet hatt barn som aldri har stått på ski før, som på slutten av leiren har stått ned barnebakken på slalåm. Barna rapporterer om stor mestringsfølelse, høy grad av glede, men ikke minst en stor grad av nye vennskap. Flere av Ventilenes barn i målgruppen strever med å få venner, og mange rapporterer at de aldri har hatt en venn. Det er derfor en stor glede (for oss alle) når de får være sammen med andre som forstår at det sosiale kan værevanskelig, og skaper nære og gode vennskap seg imellom.

Tildeling fysisk skjer onsdag ettermiddag klokken 14.00 ved Viste Strandhotell.