POLITIKK: Det er kommunedirektøren som innstiller på å ikke bevilge penger for å være med i ordningen som heter Fair Play Bygg Rogaland. Stavanger, Sandnes, Hå og Eigersund kommuner, Rogaland fylkeskommune i tillegg til nye Stavanger Universitetssykehus er medlem i Fair Play Bygg, sammen med en rekke lokale entreprenører.

I et politisk vedtak fra i fjor het at at «Randaberg kommune vil være med å bekjempe arbeidskriminalitet og for å jobbe for en seriøs byggenæring med like konkurransevilkår».

Kommunestyret ba så om en sak om dette på bordet - og den kommer i neste politiske møterude.

Der går kommunedirektøren inn for å ikke være med på denne ordningen de neste årene.

– Fair Play Bygg Rogaland gjør en god jobb med å bekjempe arbeidskriminalitet som et supplement til A-krim gruppen for vår region. De har flere sterke samarbeidspartnere, og vil kunne fortsette sitt gode arbeid uavhengig av Randaberg kommunes støtte. Randaberg kommune har ikke de økonomiske ressursene til å kunne prioritere dette innenfor budsjett 2023, og på bakgrunn av dette anbefaler ikke kommunedirektøren et medlemskap.

Et støttemedlemsskap i denne ordningen koster fra 30.000 til 50.000 kroner per år, i en periode på tre år.

Fakta: Fair Play Bygg er en Fairplay-patrulje i Rogaland.

Formålet er å samle informasjon fra byggebransjen, kvalitetssikre tips, og bringe disse inn til korrekt etat. Fair Play Bygg Rogaland skal kommunisere med Skatteetatens etterretningsavdeling, som igjen står tett på A-Krim. Fair Play Bygg består også av «Uropatruljen» som skal jobbe for en seriøs byggebransje med like konkurransevilkår.