BIBLIOTEKET: Har du hørt om «meråpent» bibliotek?; en selvbetjent tjeneste hvor lånerne får mulighet til å bruke bibliotekets lokale og mediesamling både før og/eller etter ordinær åpningstid.

Mange bibliotek i Norge har et slikt tilbud. Nå er det ikke lenge før Randaberg folkebibliotek sine låntakere også får et «meråpent» bibliotek. Det er kun noen få ting som gjenstår før låntakerne kan bruke biblioteket etter at betjeningen har gått.

— Et «meråpent» bibliotek betyr at vi gir innbyggerne i Randaberg mulighet til å ta i bruk sitt bibliotek mer enn noengang tidligere. Mange av våre låntakere er på jobb på dagtid, med et «meråpent» bibliotek får de anledning til å ta turen innom etter jobb, sier biblioteksjef Sebastian Jazdzewski som har jobbet med å gjøre dette mulig siden mars 2022.

Når det er sagt blir det kun «meråpent» fra 08.00/08.30 til åpning klokken 10.00, og etter bibliotekets ansatte har gått 15.00 og 19.00 til klokken 22.00/23.00. I tillegg blir det kun de som er over 18 år som får denne muligheten inntil videre.

— Alt det praktiske og det tekniske er på plass, der i blant personvern og kameraovervåkning med tanken på folkets sikkerhet. Det eneste som mangler og som vi venter på er systemvaren som skal installeres og skjermene utenfor inngangsdøren som skal monteres. Disse skjermene skal låntakerne bruke for å registrere sin ankomst, avslutter Jazdzewski som er spent på hvor mye det vil bli brukt framover, men slik han har forstått er «meråpent» noe som er ønsket av flere av de lokale låntakerne i bygda.