FRIVILLIGHET: Frivillige fikk besøk av en sporty kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik i går. Etter å ha deltatt på premieutdelingen etter dagens etappe i Tour of Norway, satte han kursen for Randaberg der ordfører Jarle Bø hadde samlet frivillige krefter fra kommunen i Frivillighetens Hus.

Målet med Randaberg-besøket var å rette fokus mot den viktige jobben frivillige gjør i forhold til integrering av og tilrettelegging for flyktninger.

Etter premieutdeling satte statsråden kursen for Randaberg. Foto: Privat

Og det er ikke småtterier Randaberg har å vise til nettopp på dette området. I forhold til antall innbyggere, er kommunen blant de som tar imot flest flyktninger.

Under kveldsmaten i Frivillighetens Hus møtte statsråden noen av dem som står i bresjen for det viktige arbeidet. Og selvsagt møtte han flyktninger fra flere land, ikke minst Ukraina.

— Norge skal ta imot over 40.000 ukrainere i år. Det er ikke mulig uten at frivilligheten stiller opp, sier Jarle Bø som forteller om en imponert statsråd som fikk viktig informasjon og gode råd med seg tilbake til regjeringen