Italia kom for å lære om NAV på Randaberg

Denne uka kom ledere fra den italienske organisasjonen ENGRIM til Randaberg for å lære om NAV, og hvordan NAV jobber for å inkludere flere i arbeidslivet.

Denne uka kom ledere fra den italienske organisasjonen ENGRIM til Randaberg for å lære om NAV
  • Redaksjonen
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

KOMMUNEN: Margrethe Stensland fra NAV Rogaland og Kel Tighe fra NAV Randaberg- Kvitsøy tok imot ledere fra den italienske organisasjonen som er på studietur for å lære av Rogaland fylkeskommune, Kriminalomsorgen og NAV.

Det skriver kommunen på nett.

— ENGIM er en stor organisasjon med over 70 medarbeidere som leverer en rekke arbeidsrettete kurs og programmer til over tusen personer i Nordvest-Italia. De har mange spennende prosjekter for ungdommer, arbeidsledige, innvandrere og flyktninger. Det var nyttig å drøfte hvordan de jobber sammen med næringslivet i Nordvest -Italia. Mens det er store forskjeller mellom systemene i Italia og Norge, er mange av utfordringene vi står overfor å inkludere flere personer i arbeidslivet nokså like, sier Kel Tighe.

Les mer her.

Tighe forteller videre til kommunens nettsted at ENGIM driver mange EU-prosjekter innen utdanning og arbeidsrettet opplæring.

— Det var nyttig å høre om erfaringen de har med utvikling av programmer og metoder for å inkludere flere i arbeidslivet, og legger til rette for at det lokale næringslivet får tilgang til arbeidskraften de trenger.

Publisert: