KJØNN: Under gårsdagens bokbad mellom sokneprest Geoffrey Holtmann og forfatter Anne Kalvik i Randaberg kirke var leder for FRI (Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold) Rogaland, Karoline Skarstein til stede.

Skarstein var misfornøyd med kirkens opplegg, og mente det var mer en monolog enn debatt/bokbad, og at det ble for ensidig. Helst skulle lederen for FRI ønsket kvelden annerledes.

– Jeg mener det burde vært noen representanter med andre synspunkt på scenen. Det burde vært et debattpanel, ikke slik kirken arrangerte kvelden. Det hjelper lite med en spørsmålsrunde etterpå når Kalvik har snakket i fra seg, men hun må vel ha sine meninger, sa Karoline Skarstein i etterkant av bokbadet, som absolutt ikke har planer om å lese boken.

Lederen for FRI Rogaland har allerede planlagt å ha sokneprest Holtmann og forfatter Kalvik til debatt. Anne Kalvik har sagt ja, mens Holtmann fikk forespørselen like etter arrangementet. Hvordan den debatten blir var ikke Skarstein så veldig interessert i å fortelle om.

– Jeg mener det er feil å kalle lærerens undervisning angående kjønn som overgrep. Vi bør kunne tåle mangfoldet, og møte barna i deres livssituasjon. Det Kalvik sier om dette er jeg sterkt uenig i, fortsatte Skarstein og avsluttet med å si.

– Nå er det nok Randaberg på en stund. Nå er det rett tilbake til der jeg hører hjemme, Stavanger.

Du kan høre mer fra intervjuet Randaberg24 gjorde med Skarstein i vinduet under;