NÆRINGSLIVET: Lørdag 11. mai er det et år siden Stavanger Dyrebutikk åpnet dørene til sin avdeling på Randaberg. Det å åpne avdeling på Randaberg har gått over all forventning for Hege Nilsen og de ansatte.

– Vi er så glade for at randabergbuen og kunder fra øyene støtter oppom vår avdeling her på Randaberg. Siden åpningen har vi bare fått positive tilbakemeldinger, og kundene går smilende ut etter å ha fått tak i det de var ute etter og/eller etter å ha fått god service, forteller Kai Ove Kristensen Håland.

Av alle avdelingene de har tilgjengelig i butikken er hundeavdelingen den som går desidert best, like etter kommer katteavdelingen.

Kai Ove Kristensen Håland gleder seg over at så mange setter pris på dyrebutikken på Randaberg. Foto: Simen Ingemundsen

– Jeg har selv hund, tre av typen «Jack russell-terrier», og driver oppdrett på dem, så jeg brenner ekstra for avdelingen for hundeutstyr og hundemat, forteller Kristensen Håland.

Stavanger Dyrebutikk startet i Hillevåg for 10 år siden, og kuttet nylig ut levende dyr i butikken. Kristensen Håland liker å ha levende i butikk, men skjønner nedprioriteringen.

– Ved å ikke ha levende dyr, så slipper vi å ha en ekstra ansatt til å ta seg av det.

Når det kommer til hundemat selges det flere 100 kg i uken i dyrebutikken som ligger i samme bygg som Rema 1000. De gleder seg over å kunne tilby et godt utvalg av fôr til hund og katt.

– Av alle hunder vi har hatt innom her, må jeg si at Podenco Ibicenco er den mest spesielle.

Forrige dyrebutikk, Randaberg Zoo spesialiserte seg på akvariefisk. Stavanger Dyrebutikk på Randaberg har kun det aller nødvendigste for å starte med akvarium. Foto: Simen Ingemundsen

Kristensen Håland har drevet med hundeoppdrett i 17 år, og drar ofte rundt på utstilling for å finne individer som egner seg. Selv har han vunnet «best in show» et par ganger.

– Det som er kjekt, er at det stadig kommer kunder innom som ikke visste butikken eksisterte. De går, både eiere og hunder ut smilende fornøyd, det er derfor veldig givende å arbeide i en dyrebutikk av denne typen, avslutter Kristensen Håland.

Når butikken feirer ett år, blir det kake og kaffe, besøk av leverandører og tilbud, men før den tid blir det foredrag førstkommende fredag med Jonas Riise, som driver Target Hundesenter på Fana. Forrige gang Riise var innom å holdt foredrag ble det stappfullt, noe de også regner med denne gang.

Fredag 11. mai er også «kattens dag», og under jubileet blir det mulig å hilse på katter fra Rogaland Rasekatt klubb.