POLITIKK: Randaberg24 har sendt noen spørsmål for å høre litt mer om hva politikere sitter igjen med fra 2022.

Samtlige har fått de samme spørsmålene. Spørsmålene alle har fått er disse:

Renate Kolnes er gruppeleder og ordførerkandidat for Høyre på Randaberg. Foto: Privat

* Hva sitter igjen hos deg som den politiske saken du husker best fra 2022?

Selvsagt sitter saken om skolestruktur mest igjen hos meg. Det var og er et massivt engasjement og mobilisering fra innbyggerne i hele kommune. En erfaren rytter i gruppen min sa på et gruppemøte tidlig i høst: "Renate, dette blir den mest krevende saken gjennom de siste 10 årene i Randaberg." Vi bestemte oss tidlig i gruppen at vi ikke skal ta noen forhastede avgjørelser i saken og at det er viktig at innbyggerne får ytret sin mening. I denne saken, som så mange andre tror jeg den beste avgjørelsen blir til gjennom bredest mulig flertall.

* Hvorfor var det akkurat den saken du kom frem til?

Fordi jeg kjenner det på kroppen når engasjementet er så stort og det berører det kjæreste folk har. Samtidig er vi politikere folkevalgte og er satt til å ta beslutninger som vi mener er det beste for kommunen. Jeg er helt trygg på at vi skal komme fram til en god løsning i denne saken.

* Hvis du skal trekke frem en eller to kjekke saker i 2022, hva er du da mest fornøyd med og eventuelt hvorfor?

– Sakene om sykehjemsplasser og budjsettet for 2023 er jeg mest fornøyd med, dette fordi det gjør meg trygg på at Randaberg kommune skal levere solide tjenester til innbyggerne, både nå og årene som kommer. Samtidig rustes Randaberg for fremtiden gjennom en fremtidsrettet og bærekraftig plan. Vi tar noen økonomiske grep som vi i Høyre mener må til for å få ned driftsutgifter og gjeld slik at vi kan gjøre nødvendige investeringer i årene som kommer både for unge og eldre og innen skolebygg og sykehjemsplasser.

* Ble 2022 som forventet, politisk, for ditt parti?

– Ja, 2022 politisk sett har vært bra for Høyre, fordi vi har stor påvirkningskraft her i Randaberg gjennom godt samarbeid, spesielt med Senterpartiet og KrF. Samtidig viser Høyre nasjonalt en stødighet uten å kritisere regjeringen uten mål, mening og bedre løsninger.

* Hvis dere skal se inn i 2023, som snarest. Hvilke forventninger har dere for det? Det er bla kommunevalg - hvor spennende blir det for deres parti?

– Valget blir uhyre spennende. Høyre gjør gode målinger og jeg er så spent på innbyggerne i Randaberg sin mening. Det viktigste for meg er at flest mulig bruker stemmeretten sin, fordi alle stemmer har like stor verdi og like stor påvirkningskraft på å være med å styre samfunnet vi lever i. I lokalvalg skal velgerne være med å bestemme hvilke representanter som skal sitte aller nærmest hverdagen til deg og meg - og velgerne har stor innflytelse over hvordan den vil se ut de neste årene.

* Og; hva er planene for nyttårsaften og hva står på matbordet?

– Vi skal ha to gode vennefamilier fra Randaberg hjemme hos oss på Viste, noe som blir utrolig hyggelig. På matbordet står pinnekjøtt, så jeg må innrømme at det blir en noe sær tallerken for meg som ikke spiser kjøtt og som faktisk en gang i tiden elsket pinnekjøtt. Men vi skal kose oss godt for det.

Foto: Arkivbilde