SKOLE: Hver dag nå i mørketiden pleier foreldre å stå ved overgangen ved kommunehuset, overgangen fra kirken til forsamlingshuset og overgangen ved Solbakken sykehjem. Dette for å stanse trafikken slik elevene får en tryggere skolevei.

I dag hadde også Tommy Stoltenberg og Aleksander Naley fra trafikkseksjonen i Stavanger tatt turen. I tillegg ble det delt ut flere titalls reflekser til elevene som de foresatte hadde fått sponset fra næringslivet i Randaberg.

— Det er prisverdig at elevenes foreldre og besteforeldre trygger skoleveiene her i Randaberg, og tar seg den halvtime om morgenen, sier politi Aleksander Naley.

Det var etter at en inspektør ved skolen hadde lagt merke til dårlig lys på syklene og elever uten refleks, skolen fikk den gode ideen om å hente inn politiet. Ikke for å bøtelegge elevene, men for å gjøre dem oppmerksom på hvor farlig det er å sykle uten lykt.

«Sykkellykten ligger hjemme» og «Jeg har glemt å skru den på» var bare to av kommentarene elevene kom med da de ble stoppet av politiet. Mange hadde ting på stell, men politiet måtte opplyse flere hvor viktig og livreddende bruk av sykkellykt er. Foto: Simen Ingemundsen

— Du kan faktisk få 1350 kroner i bot om du ikke har lys på sykkelen, og jeg tror vi hadde sopt inn en del tusen om vi stod fast på denne strekningen å hadde kontroll.

Foresatt Anne Marte Wangen og bestefar til noen av elevene på skole, Jan Garatun takker politiet for at de tok turen til Randaberg på morgenkvisten, og forteller i samme slengen av erfaring at det er færre som bruker hjelm av ungdomsskoleelevene enn barneskoleelevene.

— Verken refleks eller hjelm er påbudt, men ser etter å ha stått her at det er flere som bør ønske seg sykkellykter og batterier til jul, avslutter Naley som kommer med en tommelfingerregel; «Så lenge det er lys i lyktestolpene skal en ha lys på sykkelen».