PENSJONIST: Randaberg pensjonistlag gjentok i formiddag en av fjorårets store suksesser.

Optimistene var leid inn for å spille kjente og kjære slagere, sangerne Kirsten Foss, Anne Lise Nesvik og Jorun Halvorsen bød på allsang, Bjørn Kjetil Hellestræ holdt andakt, og Randaberg hagelag var vertskap.

Teltet var slått opp for anledningen, og det var kun bygdas pensjonister som var invitert. Tror samtlige av de oppmøtte gikk hjem med lukt av bål i klærne sine, for det var godt med fyr i både bålpanne og gapahuken i myrå.

— Dette er andre året vi gjør dette. Sist var det 76 som dukket opp, i år regner vi med 100 gjester. Det er i hvert fall Georgine og Angelonia nok til de oppmøtte, sa primus motor for formiddagstreffet ved Harestadmyrå, Ole Hetland.

På 80- og 90-tallet var Hetland leder av det lokale hagelaget. Den gang brant laget for å få det fint i myrå, så mange av plantene rundt vannet er det hagelaget som har æren for.

— Jeg savner tiden som leder for hagelaget, og er glad for å kunne samle folk her i myrå en gang i året. Når det er sagt hadde det ikke vært mulig uten alle ildsjelene som har vært med på å stelle i stand treffet, fortalte Hetland.

Bjørn Kjetil Hellestræ holdt andakt om meningen med Gud, og hva Jesus har betydd for han. Foto: Simen Ingemundsen

Etter allsang, var det andaktsholder Bjørn Kjetil Hellestræ sin tur, som forøvrig er Hetland sin svigersønn. Hellestræ fortalte om den bortkomne sønn, og hvordan Gud har åpnet sine armer og gikk oss våre gaver.

— Det er gøy at svigerfar steller i stand dette, og jeg er takknemlig for at han inviterte meg til å holde andakt om hvor mye Jesus betyr for meg. Det var mye av det jeg pratet om i fjor, og jeg kommer nok innpå det i år også, sa Bjørn Kjetil Hellestræ og avsluttet.

— For meg er livet som å springe et løp, og Jesus står på sidelinjen å heier.

Det ble servert både kake og kaffe, sistnevnte fra kjelene over bålpannene. Det var god stemning blant de oppmøtte til tross for at det yret ned og til tross for det var fuktig i luften.

— I fjor fikk de oppmøtte hver sin Pelargonia, og jeg har fått så mange gode tilbakemeldinger i ettertid, noe som gleder en primus motor, avsluttet Hetland som takker staten for de økonomiske midlene de bevilget til treffet i Harestadmyrå.

Bilder fra pensjonisttreffet i myrå: