BARNEHAGE: Til høsten starter nye barn i bygdas barnehager (Vistestølen barnehage får 15 nye barn). For å gjøre overgangen mer komfortabel både for barna og foreldrene arrangerte Vistestølen barnehage sin første av tre besøksdag i går.

— Disse besøksdagene er kjempe kjekke, og det å ta i mot nye barn er det mest spennende og givende med jobben min, sier Heidi Flø Waldeland som har jobbet i Vistestølen barnehage siden åpningen i 2007, men som ikke har vært styrer lengre enn siden 2018.

Noe av det Waldeland har merket seg er at barna er mer trygge når de begynner om høsten, og det takket være barnehagens besøksdager.

— Foreldrene leverer barna sine med en større trygghet etter en slik visitt, legger Waldeland til.

Heidi Flø Waldeland stortrives som styrer i Vistestølen barnehage. Foto: Simen Ingemundsen

To av dem som hadde barnet sitt med til barnehages besøksdag i går var Kristine Randeberg (hadde med Noah på nesten to år) og Olav Nikolay Aske (hadde med Elli Agate på ti måneder).

De har begge fått førstevalget sitt, noe som de er strålende fornøyd med.

— Jeg valgte denne barnehagen siden Noah sin storebror allerede går her. Siden vi allerede kjenner til denne barnehagen, blir det enklere å levere fra seg Noah, men også med tanken på at Noah er mer robust. Så jeg har bare godt å si om personellet her og anbefaler andre å velge denne barnehagen, sier Kristine Randeberg.

For Olav Nikolay Aske er det hans første barn i barnehage, og han ble sendt i stedet for moren til Elli Agate.

— Denne barnehagen ligger godt tilrette og i nærheten av jobb min, sier Aske og legger til.

— Husker da vi søkte om barnehageplass, da så vi etter åpningstider, og denne barnehagen har gode åpningstider. Så dette virker lovende.

Vistestølen barnehage består av flere avdelinger, og hver eneste avdeling er kalt opp etter Gunnar Roalkvam sine dikt, det være seg; «Dinglebein», «Titt i hålå», «Trylleralleri», «Såbebobler», «Pytten» og «Trippen». Utenfor barnehagen er det en stort friområdet som kalles «Vårt helsestudio» som også er et dikt fra Roalkvam.

De som arbeider er blant annet «De umulige» som får til det utrolige.

— Jeg håper at de nye barna føler seg velkommen, jeg gleder meg til å bli bedre kjent med den, avslutter styrer Waldeland.