Kirkeklokkene på Randaberg skal ringe for Ukraina

  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

HELE LANDET: 

Den norske kirke og Norges kristne råd oppfordrer til en landsomfattende markering i solidaritet med Ukraina på søndag.,

– Det gikk nettopp ut melding fra preses og kirkerådsleder til alle kirkeverger med oppfordring til klokkeringing klokka 13 på søndag, sier kommunikasjonsrådgiver Sigrid Rege Gårdsvoll i Kirkerådet til

Den tverrkirkelige organisasjonen Norges kristne råd stiller seg også bak initiativet.

– Vi følger opp dette med en anbefaling. Det kommer en felles pressemelding med Den norske kirke litt senere i dag, bekrefter Erhard Hermansen i Norges kristne råd overfor Dagen.

Sokneprest Geoffrey A. Holtmann.

På Randaberg er det førstkommende søndag gudstjenester i Grødem kirke og i Randaberg kirke.

— Vi har nettopp fått vite om dette, men dette er så klart noe vi også skal være med på, både for kirken i sentrum og på Grødem, sier sokneprest Geoffrey A. Holtmann til Randaberg24.

Forrige søndag var det tema Ukraina i kirken, noe som for flere ble en spesiell opplevelse.

— Ja, det ble det. Dere hadde artikkel om tre personer fra Ukraina som jobber på Randaberg. De tre deltok og det ble både en spesiell og sterk opplevelse, forteller soknepresten.

Olha Droha, Eduoird Shaparenko og Iryna Babenko på jobb på Todnem. Alle tre er fra Ukraina og opplever krigen i hjemlandet som vond. Alle har de familie i Ukraina. Forrige søndag deltok de i gudstjeneste i Randaberg kirke.