SKOLE:

Alle skoler og barnehager i Randaberg går over til grønt tiltaksnivå fra og med mandag 24. januar. Dette innebærer tilnærmet normal drift med ordinære åpningstider. Grønt nivå innebærer vanlig organisering av klasser og skolehverdag. Selv om elevene kan omgås friere på grønt nivå, vil det fremdeles være noen smitteverntiltak som gjelder både for barna og ansatte i skoler og barnehager.,

Dette er smittevernrådene som gjelder for grønt nivå:

  • God hånd- og hostehygiene.

  • Unngå håndhilsning og klemming.

  • Hold deg hjemme ved nyoppståtte symptomer og sykdom.

  • Ha lav terskel for å teste deg.

På Utdanningsdirektoratet sine nettsider kan du lese veilederen for smittevern i skoler og barnehager. Der står det også spesifisert hva som ligger i grønt nivå.

Test deg jevnlig

De aller fleste barn og unge får kun milde symptomer av koronasmitte. Jevnlig testing vil kunne ha en god effekt på å bremse smitten. Testing er frivillig, men vi håper at mange følger oppfordringen om å teste seg. Jevnlig testing bidrar til å kontrollere smitteutbrudd på en effektiv måte. Dermed kan vi hindre at smitten sprer seg for fort, sier kommuneoverlege Ole Bernt Lenning og Einar Skeivik.

Du kan hente hurtigtester i ,<a class="swipebox" title="" href="https://www.randaberg.kommune.no/globalassets/bilder/korona/kart-henting-av-sjolvtest-rarena_des2021.jpg" target="_blank" rel="noopener" data-rel="lightbox-image-0" data-rl_title="" data-rl_caption="">boden ved Randaberg Arena</a>,. Åpningstidene er:

  • Mandag-fredag: Kl. 08-12 og 16-20

  • Lørdag og søndag: Kl. 16-20

Du kan lese mer fra uttalelsen på kommunen sine nettsider

Hva skjer nå på skolen?

Grødem skole bruker resten av uke 3 til å forberede endringene tilbake til organiseringen vi hadde før jul. Noen endringer vil kommer på grunn av strukturelle behov skolen har fått i enkelte klasser. Det vil bli varslet til foresatte. Målet er at elevene i minst mulig grad skal opplever endring i tilbudet sitt annet en at de vil få mer normal hverdag med de mulighetene det innebærer. Fellessamlinger og lignende vil vi vente med inntil videre. SFO vil gå tilbake til vanlig drift. I perioder kan skolen og SFO opplever økt smittetrykk blant elever og ansatte. Vi gjør alt vi kan for å gi et godt tilbud og en åpen skole/SFO. Vi ber allikevel om forståelse hvis det noen dager er lavere bemanning eller at aktiviteter blir avlyst på kort varsel.

Harestad skole bruker denne uken på å forberede endringene tilbake til organiseringen vi hadde før jul. Noen endringer kan komme på grunn av strukturelle behov skolen har fått i enkelte klasser. Det vil bli varslet til foresatte. Målet er at elevene i minst mulig grad skal opplever endring i tilbudet sitt annet en at de vil få mer normal hverdag med de mulighetene det innebærer. Fellessamlinger og lignende vil vi vente med inntil videre. I perioder kan skolen og SFO opplever økt smittetrykk blant elever og ansatte. Vi gjør alt vi kan for å gi et godt tilbud og en åpen skole/SFO. Vi ber allikevel om forståelse hvis det noen dager er lavere bemanning eller at aktiviteter blir avlyst på kort varsel.

Skolen fortsetter å varsle om ny-oppstått smitte i klasser og testing via Visma