Dagens cruisebesøk: 3.600 potensielle gjester - i morgen over 4.000

Dagens cruiseskip i Mekjarvik er bygget i Frankrike og levert klar i 2008.

MSC Poesia sett fra E39 i formiddag.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Dette er innsiden av cruiseskipet som ligger til kai i Mekjarvik.

MEKJARVIK: Det strekker seg 294 meter langs dypvannskaien i Mekjarvik. MSC Poesia har potensialt 3.600 passasjerer med seg, men hvor mange som er med på denne turen vites ikke.

Siden 19. april har skipet var på mange, mange turer. I sin tid ble cruiseskipet døpt av Sophia Loren, den velkjente italienske skuespilleren.

Bare en drøy måned etter at skipet var ferdigstilt så kolliderte skipet med et annet cruiseskip. Hendelsen skjedde i Adriaterhavet, nær Dubrovnik i Kroatia. Ingen personer ble skadet i sammenstøtet og skadene var også minimale.

Om det har vært noen av turistene om bord rundt i Randaberg er ikke kjent, men da det første cruiseskipet var i Mekjarvik, var det mer enn 50 sykler fra skipet rundt på tur i kommunen.

Dagens cruiseskip skal etter planen ligge i Mekjarvik fram til klokken 18, men også i morgen er det ventet inn et nytt skip.

Da er det AidaPerla som ankommer Mekjarvik. Dette skal etter planen ankomme tre ganger i løpet av sommeren. Skipet er også det største i antall mulige passasjer. Hvis AidaPerla er fullsatt onsdag vil det være hele 4.340 passasjerer på plass. I tillegg kommer besetningen på 900.