PARKERING: Det nærmer seg åpning av nye restauranter i Drivhuset, i nærings- og kontorlokale vis-à-vis Bunnpris.

I fjor skrev vi om parkerings-frustrasjonen til Alf Ravndal, styreleder i Sentrumstunet bak Sentrumsparken. Nå har vi igjen pratet med styrelederen, som kan meddele at det ikke har blitt verre, men heller ikke blitt noe bedre.

— Folk gir enda blaffen, og jeg er redd det kommer til å bli verre nå som ny næring kommer inn i bygget vis-à-vis blokken vår, sier Alf Ravndal.

Inngangen til spisestedet blir vis-à-vis Sentrumstunet. Foto: Skisse, Drivhuset Restaurant

Det er omtrent ingen parkeringsplasser til de nye restaurantene, og parkeringsplassen ved Coop Mega og under Bunnpris kommer til å bli hyppig brukt. Ravndal er redd for at parkeringsplass deres blir et svakt punkt.

— Kommunen bør begynne å sette krav før de godkjenner flere nyetableringer. Jeg vil ikke ødelegge for ny næring, synes det er flott at vi får flere nye spisesteder, men de må slutte å bruke våre parkeringsplasser.

Mange av beboerne har klaget, hjemmesykepleien kommer ikke raskt nok til, og det er et stort problem for dem som skal besøke bosatte i blokken. Ravndal føler seg maktesløs og har en bønn til kommunen om at de kan gjøre noe.

— Vi kan verken sette opp noe parkeringsskilt eller parkeringsautomat, det kan kommunen gjøre, men vi ønsker det heller ikke. Det vi ønsker er at folk viser respekt, avslutter Ravndal.