HURTIGTESTER: I går kunne en lese at helsedirektoratet ber kommunene om å dele ut hurtigtester.

I Randaberg deles det ut tester både i skranken til biblioteket og i resepsjonen i kommunehuset. Det har de tenkt å fortsette med.

Helsedirektoratet ber kommunene sørge for at innbyggerne får godt med tilgang på gratis selvtestere for covid-19. Skal en tro Randaberg kommune så er det ikke lagerbeholdningen som er problemet, men åpningstidene.

Om få dager er det jul og i romjulen kommer kommunen kun til å ha åpent tirsdag til fredag mellom 09.00 til 12.00.

Randaberg24 pratet med kommuneansatt Marita Raustein Larsen og bibliotekar Alf-Helge Mitchell ved biblioteket som fyller på med tester daglig. En hurtigtest kan nemlig fort gi svaret på om det dreier seg om covid, influensa eller en forkjølelse.

— Vi ser det er et økende behov for tester, og mange syke. Hver dag deler vi ut mellom 10 og 15 testere. I forhold til i begynnelsen av desember har det skjedd en dobling i antall tester som blir hentet hos oss, sier Mitchell.

— Her hos oss går det 40 til dagen, og spesielt har antallet økt nå i slutten av desember, sier Larsen.

Direktoratet ber samtidig personer i risikogruppen få tilbud om koronamedisinen Paxlovid. Det er mye smitte i samfunnet for tiden.

— Paxlovid er effektivt for å bremse koronasykdom hos pasienter. Det gjelder først og fremst personer over 65 år med alvorlige underliggende sykdommer, og da er det viktig at de får tilgang på denne behandlingen så tidleg som mulig, sier direktør Espen Rostrup Nakstad i en pressemelding.