PÅSKE: Det nærmer seg påske med stormskritt, og førstkommende søndag er det alt palmesøndag. Fra da av går det slag i slag med helligdager, og noe av det randabergbuen gleder seg til er å feriere på hytten.

Randaberg24 har vært en tur ute i sentrum for å høre med randabergbuen om hva de skal gjøre i påsken.

Helge Larssen ser mest fram til å ake sammen med barnebarna. Foto: Simen Ingemundsen

Helge Larssen har planlagt å reise til Sirdalen denne påsken, for der har han nemlig campingvogna si stående.

— I løpet av påsken får jeg og kona besøk av både datteren og sønnen vår, og deres barn. Så det blir en del aketurer med barnebarna, sier Helge Larssen.

Larssen og kona har allerede planlagt påskens meny, og noe av det de skal nyte i campingvogna er reker, taco og kjøttpølse på bålpanna.

— I 38 år har vi feriert på samme sted, bortsett fra pandemiårene. Vi trives godt der vi har campingvogna stående, og ingenting er bedre enn en god skitur i solsteiken, avslutter Larssen.

Sigmund Røksund skal til Bømlo, og planlegger å lage lapskaus. Foto: Simen Ingemundsen

En annen som skal på hyttetur i påsken er Sigmund Røksund. Han har hytte på Bømlo, og skal slappe av og putle litt rundt hytten.

— Det er en del arbeid med en gammel hytte; hengelåser skal smøres og skiftes, lister skal repareres og byttes, og så er det en god del annet som haster, sier Sigmund Røksund og avslutter.

— Jeg gleder meg til å kjenne den friske skogluften, og på ettermiddagene kose meg med hyttelaget lapskaus foran varmepumpen.

Fløtegratinerte poteter og langtidsstekt biff er noe som gir kollegaene og kameratene Cato og Bjarte vann i munnen. Foto: Simen Ingemundsen

Kollegaene og kameratene Cato Sigurdsen og Bjarte Leikvoll skal for det meste jobbe gjennom påsken, bortsett de obligatoriske fridagene. De trives i Henriksens oljetransport firma, for dem finnes det ingen bedre arbeidsplass.

— De dagene jeg har fri skal mest sannsynlig jeg og kona på aketur, og så blir det maksimal avslapping med langtidsstekt biff på menyen. Ingenting er bedre enn en biff som har stekt i åtte timer, med fløtegratinerte poteter ved siden av, sier Leikvoll før Sigurdsen skyter inn.

— Jeg skal mest sannsynlig en tur til Imsdal, og på menyen står god mat, men hva jeg skal spise har jeg enda ikke bestemt meg for.