Tom går mot sikker plass i Fylkestinget - i Innlandet

Fra 1999 til 2007 var Tom Tvedt ordfører i Randaberg. Nå er det et nytt fylke som gjelder - Innlandet.

Tom Tvedt tar trolig plass i fylkestinget i Innlandet.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:

VALG: – Mye tyder på at jeg får plass i fylkestinget i Innlandet, ja. I dag har Arbeiderpartiet 21 mandater der og jeg er på 13. plass på listen før valget.

Det sier Tom Tvedt, tidligere ordfører i Randaberg og fylkesordfører i Rogaland til Randaberg24.

Innlandet ja, det er er fylke som er mer enn 52.000 kvadratkilometer - Randaberg kommune er til sammenligning litt mer enn 25 kvadratkilometer.

– Ja, det er et stort fylke vi snakker om 46 kommuner og 10 regioner. Blant annet er Innlandet landets største hyttekommune med 90.000 fritidsboliger.

Skog er det også mye av - så mye som 26 prosent av fylket er dekket av produktiv skog.

26 prosent av Innlandet fylke er dekket av produktiv skog.

Fylkestinget i Innlandet består av 57 representanter, hvor altså Arbeiderpartiet har 21 mandater, eller 35 prosent av mandatene.

– Hvis dette blir en realitet så er det slik at jeg ser fram til å være med å bidra igjen. Jeg ble spurt om å være med og jeg synes det er en ære å bli spurt og da er det lett å takke ja, fortsetter han.

Det er noen år siden Tvedt var med i politikken i Randaberg og i fylket. Han har vært med på en del siden de, blant annet vervet som idrettspresident fra 2015 til 2019. Da var Tvedt den yngste idrettspresidenten som har vært i Norge.

Når han nå høyst sannsynlig tar plass i fylkestinget i Innlandet så er det saker han brenner for - og går til valg på.

– For meg er det universiell utforming. Det var mye av årsaken til at jeg ble med i politikken - og er det fortsatt. Universiell utforming er noe som gjelder oss alle, uavhengig av funksjonsnedsettelse eller ikke.

Nå ser han fram til siste del av valgkampen.

– Ja, det er spennende dager i vente for mange som driver med politikk. Jeg har vært med på stand lokalt og skal også være synlig de neste dagene.

– Men hvordan blir det på Randaberg, følger du med?

– Ja, det gjør jeg så absolutt. Mye tyder på at det blir et spennende valg for flere, både partier og personer, avslutter Tvedt.

Publisert: