Flere har undret seg og lurt, her er svaret - i kveld er det «finale»

Flere har kanskje undret seg og til og med lurt på hva det er ?

Du har kanskje lurt på de to øverst i bildet?
  • Per Thime
Publisert: Publisert:

HIMMELEN: Det er mange som kanskje har sett litt ekstra på himmelen den siste tiden, kvelds- og nattestid.

Høy, høyt der oppe har det nemlig vært to meget sterke lys på himmelen som man kan ser fra hvor man enn måtte være når det er klarvær.

Det er verken høytflyvende droner eller stjerner.

Astrofysiker Håkon Dahle forklarer til VG at de to sterke lysene ikke er to stjerner, men at de er to planeter – Venus og Jupiter.

– Den som var nederst i kveld var Venus, og den som var øverst var Jupiter. Venus skinner noe sterkere enn Jupiter, sier han til avisen.

Han forteller videre at det går et par år mellom hver gang man kan observere dette.

Det nærmer seg også en slags finale for dette - og det er nært forestående forteller han. Dette er også de planetene med mest lysstyrke.

– Derfor blir det spesielt iøynefallende når de møtes. Det er onsdag kveld de kommer aller nærmeste hverandre, cirka etter solnedgang.

Det er altså i kveld det skjer - og det er meldt om klarvær, så det er bare å finne fram mobil for et halvbra bilde, et fortoapparat med et større objektiv eller et apparat med ei gedigen telelinse på f.eks 1.200 mm.

Prisen for sistnevnte er fra rundt 250.000 kroner.

Send oss gjerne dine bilder hvis du knipser med enten det ene eller det andre. Tips@randaberg24.no er stedet du sender til.

Publisert: