TILTAK:

De siste 14 dagene er det registrert lite smitte på Randaberg (4), men som en del av Nord-Jæren kan det bli satt inn ytterligere tiltak for å få ned smitten.,

I løpet av dagen skal det være møte og det som er klart er at man nærmer seg nye tiltak.

— Vi er nærmere nye tiltak enn på lenge, sier kommuneoverlege Hans Petter Torvik i Sandnes til Aftenbladet.

På Nord-Jæren har Randaberg, Stavanger, Sandnes og Sola samarbeidet om tiltak gjennom pandemien.

Kontrollen på smitten har man hatt bra kontroll på, men den siste tiden er det dukket opp smitte hvor det er ukjent smittevei. Cirka ti prosent av alle nye tilfeller på Nord-Jæren har ukjent smittevei.

– Vi har vært på det FHI kaller nivå 2 en god stund nå, men flere tilfeller av ukjent smitte gjør at vi er over på nivå 3, fortsetter Torvik.

I forrige uke ble det også konstatert det første muterte viruset på Randaberg. I likhet man andre tilfellet stammet også dette fra en ungdomsfest i distriktet.

Randaberg har lav smitte, og det samme har Sandnes (2) de siste dagene. I Stavanger er det fortsatt stigende trend, for tallene for i dag viser 17 nye - og dermed en stigende trend. Det er i Stavanger den siste uke registrert 124 smittetilfeller de siste 14 dagene.

Det er mer enn dobbelt så mange som Randaberg har hatt gjennom hele pandemien.

Randaberg kommune er vertskap for et møte i morgen hvor man skal diskutere eventuelle tiltak.

— Vi har samarbeidet og skal fortsatt gjøre det. Her i kommunen har vi i forhold til andre kommuner hatt en god del mindre smitte, men vi er veldig oppmerksomme for tiden og skal fortsatt være det, sier ordfører Jarle Bø til Randaberg24 i formiddag.