FLYKTNINGER:

— Vi har tett og god dialog med NAV og andre samarbeidspartnere i kommunen vedrørende de forestående utfordringene også i Oppvekstsektoren, sier kommunalsjef Petter Hagen til Randaberg24.,

Det er utfordringer når formannskapet i morgen etter alt å dømme sier ja til mottak av 155 flyktninger fra Ukraina, hvor kanskje så mange som 100 av dem er barn i både barnehage- og skolealder.

— Det er enda ikke klart hvor mange barn og unge vi skal ta imot, men vi rigger beredskapen basert på at vi skal ta imot et stort antall i løpet av året, både barnehagebarn og skolebarn/ungdom.

Utfordringer venter

Den største utfordringen på kort sikt, mener Hagen er nettopp uvissheten om hvor mange som kommer og ikke minst tidshorisonten i dette.

— I skolesektoren er Introbasen vårt hovedtiltak på kort sikt med erfarne og dedikerte folk blant både medarbeidere og leder, Else Liv Wigestrand. De har allerede flere ukrainske barn og unge som er godt i gang med skolehverdagen sin ved Grødem skole. Etter hvert vil også de andre skolene ta del i oppfølgingen, dette gjøres i tett samarbeid med Introbasen. Vi vil også dra nytte av svært erfarne og flinke pensjonister ved introbasen som har sagt de kan bidra. Dette er vi svært takknemlige for, forteller oppvekstsjefen.

Det var skole, men blant kanskje så mange barn er det behov også for barnehageplasser. I kommunen er det Wenche Wasshus som styrer dette. Hun er leder av styrket barnehage og har da regien med å planlegge tilbudet.

— Vi vil denne uken utlyse etter ekstra personell i knyttet til fremtidig beredskap for både barnehagetilbudet og ikke minst i introbasen.

Bretter opp armene

Hagen trekker også fram kommunens integreringsforumsom består av erfarne og flinke folk fra de ulike tjenesteområene.

— Disse har håndtert flykningskrise før, og har en sentral rolle i arbeidet vårt. De fungerer som en operativ arbeidsgruppe og gir råd til oss i kommunedirektørens ledergruppe. Integreringsforum ledes av NAV og har nå ukentlige møter på tvers av tjenesteområdene i kommunen.

Hagen avslutter og er klar på følgende:

— Vi bretter opp ermene fra mål til ytre venstre og løser de utfordringene som kommer i vår vei for å hjelpe menneskene som kommer til oss i denne enorme krisen. Vi er gode på dette sammen i Randaberg, slår oppvekstsjefen fast.