HELSE: Solbakken sykehjem er på let etter frivillige hagevenner.

I den anledning lurer Siv Jane Knudsen på om det er noen som vil sitte en time i ny og ne med pasientene ute i sykehjemmets hage.

– Nå som solen begynner å titte fram og varmegradene begynner å stige skulle det vært hyggelig å hatt noen hagevenner til våre pasienter, sier Knudsen.

Det hele handler om prioriteringer, og personellet ved sykehjemmet har ikke anledning til å sitte timesvis ute med pasientene. De er få og trenger å fordele arbeidskraften og arbeidstiden på alle brukerne ved sykehjemmet.

– Personellet ved Solbakken sykehjem har tenkt på dette lenge. Det kan ikke være ungdom, det må være voksne som stiller, sier hun og legger til.

– Mange av pasientene tviholder seg til stolen, de har ikke lyst til å gå inn, de vil sitte utendørs og nyte det fine været. Det har ikke vi som jobber på Solbakken kapasitet til.

Servering av typen kaffe og is kommer sykehjemmet til å stå for, og de kommer til å sette ut en CD-spiller slik at hagevennene og pasientene kan lytte til musikk mens de nyter det fine været.

– En skal ikke føle på tvang, en kan komme, teste det ut og se om en har lyst til å gjøre det igjen, avslutter Knudsen.