KREFT: Årets TV-aksjon går til barnekreftforeningen, og en av dem som synes det er sterkt og rørende at akkurat den foreningen er plukket ut, er Erik Fossmark.

For TV-aksjonen er årets aksjon et jubileum, første gang aksjonen ble arrangert var i 1974. I fjor var det «Redd Barna», i 2022 var det «Leger Uten Grenser» og året før der igjen var det «Plan International Norge».

I en alder av seks år fikk han den nedslående, vonde og sjokkerende beskjeden, Fossmark hadde hjernesvulst.

Innimellom for Erik Fossmark mulighet til å stå å selge rundt omkring. Foto: Simen Ingemundsen

– Dette har preget mine familie i 18 år, og i dag holder kreften seg stabil, forteller Fossmark.

Han har en far fra Randaberg, Kjell-Ove Fossmark, og er titt og ofte innom Randaberg.

– Barnekreftforeningen trenger all økonomisk hjelp de kan få for å kunne forske mer på kreft, slå Fossmark fast, som ser positivt på situasjonen.

I 2012 startet han en butikk «Eriks kreative hender», hvor han på 12 år har samlet inn en halv million kroner til barnekreftforeningen. Kundene har han i distriktet, men også fra store deler av landet, Fossmark nevner blant annet; Trondheim, Troms og Arendal.

– Det er helt fantastisk at kundene mine kommer fra store deler av landet, og det er mange som skryter av mine produkter, noe som så klart gleder meg veldig.

Av alle aktivitetene Fossmark driver med, er strikking det han liker aller best.

– Jeg driver butikken min, som en takk for all hjelp jeg og familien min har fått. Så er det givende å kunne gjøre noe kreativt, for så å få inn penger til noe jeg brenner ekstra for, avslutter Fossmark, som også i 2015 ble hedret i «Norske helter». Fossmark fikk da kjennetegnet en norsk hverdagshelt.