|Bjørn Kahrs (H)|Rådmann Magne Fjell stiller på møte i formannskapet torsdag, blant annet med liste over firma som kan motta midler fra kommunalt næringsfond.|Dette var rådmannens forslag.

PARKERING:

– Vi mener at to timer er for lite, for folk kan ha andre ærender i sentrum. Vi ønsker skiltgjenkjenning via data, sa Frps Robert Raustein som slo til med trimers gratis parkering.,

– Dette er et logisk trekk med to timer, med restriksjoner og jeg synes dette er en god ting å følge opp. Skiltgjenkjenning er en god ting, som Frp sa, mente Høyres Bjørn Kahrs.

Kahrs mente også at man bør få opp skilt flere plasser.

Bjørn Kahrs (H)

– Jeg vil nesten ha det protokollført at man skal ha opp parkering-forbudt skilt andre steder i kommunen, som Viste Hageby og på Grødem. Dette er en uting og jeg vil anbefale at man igjen tar opp dette med å sette opp skilt. Har noen skilt, så setter jeg dem fjerne opp, sa Kahrs.

Ordfører Jarle Bø tegnet seg også på talerlisten.

– Vi må få på plass noe i kjelleren i Sentrumsparken. Om det er to eller tre timer er ikke det viktigste. Skiltgjenkjenning er en god løsning, som Frp kom opp med. En annen ting som er viktig er å snakke om hvor lenge det skal være åpent. Er det innefor åpningstid eller hva?, sa Bø.

Han mente det er viktig å ha et klokkeslett å forholde seg til, blant annet så det ikke blir et oppholdssted for folk - noe som ikke er meningen.

– Vi trenger ikke parkeringsvakter med hatt og frakk for å få dette til, Bjørn Kahrs (H)

Kommunalsjef Jorunn Bogevik orienterte om kommunens tanker.

– Vi har vært i dialog med Stavanger Parkering. Skiltgjenkjenning er en løsning. Det er foreslått to timer, da er det ut, ellers så blir det gebyr for å ha parkert for lenge, sa Bogevik.

Rådmann Magne Fjell sa at man må ha en avtale med Stavanger Parkering.

– Det vises til andre avtaler, men uansett står jeg fast på at hvis vi skal ha dette i vår kommune - så må vi ha kompetansen, det er noe vi i kommunen ikke har. Derfor må det søkes samarbeid med parkeringsselskapet.

Rådmann Magne Fjell og ordfører Jarle Bø.

Fjell hadde tidligere i uka møte med ressursgruppen for den grønne landsbyen, som er positive til parkeringsutfordringene.

– Dette er for næring i dette bygget og det er viktig at vi inngår en avtale med Stavanger Parkering, sa Kahrs.

Dette var rådmannens forslag.

Det ble også etterlyst kostnader i forbindelse med en avtale med Stavanger Parkering.

Da det ble stemt ble det vedtatt to timers fri parkering i kjelleren.