NATUR: I helgen ble det lagt ut følgende post i Facebook-gruppa «Oppslagstavle for Randaberg»; Finnes det birøkter på Randaberg som ville hente disse biene? De bor i en gammel halv ødelagt bikube. Bikuben har stått tom i mange år, så disse har flyttet inn nylig.

I går ble biene tatt hånd om av Armin Meier i PlanBi. Det er nemlig ikke første gang det hentes ut bier i forlatte bikuber i Randaberg, og Meier kan fortelle det ikke var et fint syn som møtte han på Goa.

— Biene ser ut til å være friske, men hadde funnet tilflukt i en gammel og råtten bikube. Det kan være at de har tatt sykdom med der i fra, så nå skal de testes, sier Meier og legger til.

Dette synet er hva som møtte Meier på Goa. Foto: PlanBi

— Dessverre blir ikke aller svermer oppdaget, og er derfor ganske takknemlig for at jeg fikk beskjed.

Bisvermen på Randaberg inneholdt mellom 15.000 og 20.000 bier. Meier synes det er trist med slike funn, for en hobby skal ikke etterlates slik. Nå begynner forebyggende behandling, inn i tom bikube for å se om det finnes spor av sykdom.

— Det er heldigvis ikke mye sykdom i dette distriktet. De aller fleste bier dør av helt andre årsaker, men oppdager du en bisverm, ta kontakt, avslutter Meier.

Nå er det Arman Meier sine bier, og PlanBi driver 12 bieplasser i regionen.

Det var her tipseren fant biene og den forlatte kuben. Foto: Privat