CRUISEANLØP: Det har vært to anløp, men i neste uke er det meldt inn ytterligere to cruisebåter til Mekjarvik.

Det er ikke mye som tyder på at alle tar seg en runde på Randaberg, men ved de to anløpene er det samlet sett nesten 7.000 passasjerer - hvis det er full båt.

Det første av de to skipene er ventet 7. juli. Da kommer «MSC Poesia» og legger til kai. Skipet har plass til 2.250 passasjerer og er bygget i 2008. Skipets lengde er 294 meter.

Det andre anløpet i løpet av ei uke er noe større i antall mulige passasjerer. 6. juli kommer nemlig «Aida Perla» til kaien i Mekjarvik.

Dette er det største cruiseskipet som kommer til Mekjarvik i sommer - og det kommer tre ganger. Foto: Philippe Alès, CC BY-SA 4.0

Potensialt på dette cruiseskipet er 4.350 passasjerer og er sommerens største skip passasjermessig. Cruiseskipet er bygget ved et erft i Japan og levert klar for bruk i 2017. Dette skipet er 300 meter langt og går også 37 meter ut i bredden.

De to tidligere cruiseanløpene hadde også sykler om bord på båten som turistene brukte. Ved det første anløpet var det minst 50 sykler fra skipet rundt i kommunen på tur.