SPORT: Grødem Runners Friidrettsklubb er stolte over å presentere «Friidrett for barn – aktivitetsdager».

Førstkommende torsdag 25. august og torsdag 1. september blir det mulighet for barn og unge født fra 2010 til og med 2017 å prøve ulike grener innen friidrett.

— Hensikten bak dette er at de yngre som tenker dette kanskje er gøy skal få anledning til å prøve seg litt, samtidig som at vi som arrangør vil kunne se hvilken interesse det er for et slikt tilbud i Randaberg. Ønsket og formålet er å få til faste treninger innenfor friidrett for barn og unge på Randaberg - dersom interessen er tilstede. Dette krever selvsagt også innsats av eventuelle foreldre - slik som det gjør i de fleste andre idrettslag, skriver Alexander Middleton i en pressemelding.

Anna Demydova-Bråttvik stiller på Grødem. Foto: Arkivbilde

Friidrett for barn er en tanke Grødem Runners har hatt en stund og nå er tiden inne til å igangsette. Med på laget har arrangørene vært så heldig å ha fått med tidligere OL deltakeren Anna Demydova-Bråttvik (representerte Ukraina i Sommer-OL 2012 i grenen tresteg) som hovedansvarlig for satsningen.

— Grødem Runners og Anna ble satt i kontakt med hverandre gjennom Rogaland Friidrettskrets og etter en kort samtale fant vi fort ut at vi var på samme bølgelengde. Det at Anna gikk med et ønske om å få til noe for de yngre her på Randaberg var akkurat den dytten Grødem Runners trengte for å ta steget videre. Anna er en vanvittig ressurs, skriver Middleton videre i pressemeldinger.

Ikke bare har Anna vært en profesjonell utøver, hun er også ansatt av Norges friidrettsforbund som regional trener for ulike hoppøvelser og var nylig på oppdrag for Norsk friidrett under U18 EM i Jerusalem. Til daglig er hun lærer på introbasen på Grødem Skole.

Aktivitetsdagene arrangeres på det nye frifot anlegget ved Grødem Skole. Klubben har kjøpt inn litt utstyr for anledningen, slik at barna skal få anledning til å teste de fleste grenene innen friidretten. Vi arrangerer i første omgang 2 aktivitetsdager, hvor det vil være ulikt opplegg for hver gang slik at barna får prøvd mest mulig. Øvelser vi skal igjennom er blant annet høydehopp, sprint, lengdehopp, hekk og spyd.

— Grødem Runners har aldri gjort noe slikt før og vet ikke hvilken interesse det er for dette, men vi håper det kommer noen nysgjerrige barn på torsdag. Vi gleder oss!, avslutter Middleton i sin pressemelding.