— Randaberg kommune viser frem sin innovative side

Eivind Vistnes sammen med Ingvild Lundbakk Denut.
  • Redaksjonen
Publisert:

LESERBREV: Noen ganger blir jeg skikkelig stolt av bygda mi, og denne uka kjenner jeg at det virkelig svinger av engasjement og initiativ, nettverksbygging utover de vanlig kjente og mange gode arrangementer.

Uka startet med politiker drøs på scenen, for de som var der kunne de få treffe tre av oss nyere lokalpolitikere, få høre litt om hvem vi er og hvor vi kommer fra. Jeg lærte noe nytt om de nye som er valgt inn i kommunestyret og det har gjort at jeg er mer optimistisk i dag enn jeg var på valgnatta, til hva vi kan få til i bygda vår sammen de fire neste årene. Det er jo et godt utgangspunkt inn i de kommende budsjettforhandlingene. Vi fikk noen ord fra den kommende generasjon av politikere, litt humor, god drøs og fin musikk.

Jeg liker Varen kulturscene mer og mer, og jeg opplever at jeg treffer randabergbuen der med godt humør og stolthet av å høre til i ei bygd hvor det skjer ting. Det skal jo sies at mandagens demokrati small talk kanskje ikke var like oppløftende som Bygdarevyen som nettopp har spilt flere dager for fulle hus. Litt hardt å skulle fylle scenen like etter dem- men, vi gjorde nå vårt beste.

Ingvild Lundbakk Denut sammen med Anna Kristin Klæbo Jakobsen.

Så stod det frivilligbørs på agendaen i går. For et supert opplegg, kommunen stilte mannsterke, våre nye innbyggere var der, unge, voksne, eldre fra mange forskjellige bedrifter, lag og foreninger. Stemningen stod i taket da jeg kom inn i Varen. Så utrolig oppløftende, kjekt og inspirerende. Alle mann i arbeid, hva trenger jeg, hva kan jeg tilby? Det gikk sport i å finne noen som en kunne skape noe felles sammen med. Jeg fikk snakket med masse forskjellige folk, lærte en hel del nytt om organisasjoner jeg egentlig trodde jeg kjente. Jeg har lovet bort en foredrag om kvinner til Helselaget, det skal egentlig handle om mikroøkonomi i utviklingsland, inspirert av en tur jeg hadde til Zanzibar for et par år siden. Turen inspirerte meg, kanskje kan det at jeg deler fra den inspirere andre. På plakaten til Solbakken stod det de gjerne vil ha besøk av hund, det er jo et lite lykketreff, for jeg har en chihuahua som aldri får nok kos, perfekt størrelse har hun og. Vinn vinn for alle parter. Tur, besøke de på Solbakken og la de kose så mye de vil med Emmy, så får jeg hendene litt fri etter jobb fra den lille hundesnuten som sier; hæ, sko eg kje få mer kos? Kvinner møter kvinner arrangerer arabisk kveld med mat og dans kommende onsdag, jeg er stor fan av begge deler og har plutselig fått et påskudd til å bevege meg litt ut av komfortsonen min.

Flere Denut møtte denne kvelden.

Er det en ting jeg er sikker på- så er det at det at organiseringen av frivillighetens hus på Randaberg er et klokt valg for å sikre samskaping og innovasjon i Randaberg. Det gleder meg at arrangementet ble slik en stor suksess.

I går var Maria og Vibeke fra kommunestyregruppa på biblioteket og hørt på et spennende foredrag om gutter og utenforskap, basert på NRK dokumentarserien «Gutter mot verden». Maria Antonnette Solli, som har laget dokumentaren, delte viktig kunnskap og erfaringer om problematikk som og finnes i vår bygd- hvorfor havner flere gutter utenfor samfunnet? Hvilke faktorer spiller her inn? Hvor bør fokuset vårt være?

Maria og Vibeke på foredrag.

I kveld er det foredraget «Amerikanske løgner» med Thomas Seltzer og på fredag er det Aftenbla-bla live på Varen kulturscene.

Så mye bra på Randaberg, på ei uke, og neste uke vises filmen om Ola, en helt vanlig uvanlig fyr. Denne håper jeg mange har lyst å komme å se på.

Som lokalpolitiker er jeg virkelig stolt av bygda mi, som innbygger er jeg imponert over hva vi får til når vi prøver å skape nye møteplasser og nye måter å se på hvordan vi skal få dekket ulike behov som ikke kommunen klarer å dekke, basert på frivillighet sammen. For jeg er overbevist om at det initiativ og samskaping jeg har sett denne uka er veien å gå for fremtidens Randaberg.

Mvh. Ingvild L. Denut, gruppeleder Ap.

Publisert: