NY JOBB: Det forteller Vår Energi Arena Randabergs nye vertskapsleder Kenneth Torsteinsbø til Randaberg24.

– Men hva er egentlig en vertskapsleder?

– Det dreier seg om å videreføre Vår Energi Arena Randabergs aktivitet og kvalitet mot våre gjester, klubber, og skoler i tillegg til å videreutvikle arenaen i henhold til de målsetninger og forventninger som til enhver tid foreligger.

Arenaen er han godt vant vant med, for i 10 år var han trener og leder innen fotballen i Randaberg. Nå blir det jobb i arenaen - en spennende jobb og ikke minst er det i fotballen.

– Muligheten til å jobbe i fotballmiljøet. Miljøet Ola og gjengen har klart å få til i arenaen er forbilledlig og verd å ta vare på. Det har blitt mange dugnadstimer i kiosken, arrangering av turneringer og noen hundre treningsøkter som fotballtrener i Arenaen. Både organiserte, men også uorganiserte egentreninger der vertskapet alltid legger til rette for trening og trivsel. Jeg legger stor vekt på å tilrettelegge for at barn og unge skal kunne oppleve arenaen på samme måte som mine egne barn har fått gleden av.

Kenneth Torsteinbø var en av mange som søkte jobben, og han fikk den. Foto: Privat
Kenneth Torsteinbø er godt vant med arenaen etter 10 år som leder og trener i Randaberg Fotball. Foto: Privat

Det er mange kjekke minner i Randaberg Arena gjennom alle disse årene for Torsteinbø. Treninger og turneringer, kamper med seier i siste sekund og noen sure tap.

– Et minne blir stadig vekket til live av 2008-gjengen jeg trente. I 2019 tapte Liverpool første semifinale i Champions League mot Barcelona 3-0. Som ihuga Manchester United-supporter var jeg fullstendig overbevist om at løpet var kjørt. På trening lovet jeg guttene at jeg skulle spandere is og brus på alle 46 gutter, pluss trenerteam på neste trening om Liverpool kom til finalen. I tillegg skulle jeg ha på meg Liverpool-drakt. Dette minnet ler guttene fortsatt av. Liverpool vant 4-0, humrer han.

Han er Manchester United fan til sin hals, men det er en årsak til bildet i Liverpool-drakten. Foto: Privat

I en tid der den fysiske aktiviteten i befolkningen er stadig dalende vil det å tilrettelegge for fysisk aktivitet blant barn og unge i Randaberg og tilhørende kommuner ha en enorm samfunnsøkonomisk gevinst, mener han.

– Fysisk aktivitet og god folkehelse er noe jeg virkelig brenner for. Fordelene av å aktivisere seg er enormt mange. Utenom den fysiske biten med å forebygge livsstilssykdommer og bidra motorisk utvikling så trenger hjernen at vi er aktive og sosiale. Mange studier viser at fysisk aktivitet har positiv innvirkning på kognitiv funksjon og læringsevne. Aktive barn har også vist seg å ha bedre skoleprestasjoner og konsentrasjonsevne. Oppmuntring til fysisk aktivitet i ung alder bidrar til å etablere sunne livsstilsvaner som kan vare livet ut. Barn og unge som er vant til å trene, har større sannsynlighet for å fortsette med fysisk aktivitet som voksne. Det bidrar til å opprettholde god helse og redusere risikoen for sykdom, fortsetter han.

Nå gleder han seg etter mange år innen annet yrke enn fotball.

– Jeg har de siste 14 årene hatt forskjellige roller i NAV. Selv om jeg nå stortrives som seniorrådgiver i Arbeids- og velferdsdirektoratet i Oslo, er var dette en mulighet jeg ikke kunne la gå fra meg. Jeg gleder meg til å være med på det gode arbeidet som gjøres og fortsette samarbeidet med spillere, trenere, klubber, krets og andre samarbeidsparter. Sammen skal vi bygge den sprekeste regionen i landet.