ARRANGEMENT: Det er en del som skjer i helgen. Søndag er det blant annet det som heter «Villblomstenes dag» her i landet.

Det betyr at det er lagt opp til ulike arrangementer - som her i Randaberg.

Fra parkeringsplassen ved Viste Strandhotell er det Nors Botanisk forening som skal ha sitt arrangement, eller starten på det.

– Det er lagt opp som en tur, en strandtur mellom Viste og Kvernevik. På Villblomstenes dag kan du bli kjent med de vanligste villblomstene våre. Målet med feiringen er å vekke blomsterinteressen hos både små og store, unge og gamle, heter det fra arrangøren.

FAKTA: Markblomster eller villblomster er en fellesbetegnelse på blomster som ikke er plantet, men vokser fritt i naturen, til forskjell fra hageblomster. Mange av artene er tilknyttet enger og andre mer eller mindre treløse områder, slik som mange kulturlandskaper.

I Norge varierer markblomstene med årstidene. Her i nordområdene dominerer fargesterke gule blomster tidlig på året mens det ennå er få insekter. Etter hvert som sommeren kommer, blir blomstrer mange mer unnselige arter, ofte hvite og lilla blomster. De fleste ville plantearter er ferdige med blomstringen i løpet av august.

En del av dette kan du altså både se og oppleve hvis du er med på søndagens tur.