KULTUR: Torsdag 19. januar arrangerer NOKU kulturlunsj i Frivillighetens hus. Det er regionalplan for kultur som står i fokus.

Arbeidet med regionalplan for kultur er aktuelt for hele fylket, derfor kommer prosjektleder i Rogaland fylkeskommune og tidligere kultursjef, Anders Jaarvik til Randaberg for å forteller om prosess og status.

— Randaberg kommune har gjennom de seneste årene jobbet målrettet med både frivillighet og kunst i offentlige rom. Ingunn Moa, avdelingsleder fritid i Randaberg kommune kommer til å gir en orientering om utviklingen, meldes det i NOKU Rogaland sin pressemelding.

For de som ikke vet hva NOKU; Norsk kulturforum er interesse- og kompetanseorganisasjonen for kultursektoren i kommuner og fylkeskommuner over hele landet. Deres jobb handler om å samle og dele kunnskap og erfaringer for å styrke den lokale kultursektoren. De brenner for aktivt og engasjerende kunst- og kulturliv som skaper gode lokalsamfunn og gir mennesker økt livskvalitet. Kilde: Lokalhistoriewiki.

— Planen skal handle om alle kulturfelt, bibliotek, museum, idrett, alle kunstformene, kultur for og av barn og unge og frivillighet. Første delen av planarbeidet, planprogrammet, er nå ute på høring og det er derfor vi skal presentere dette på møtet i neste uke, sier Anders Jaarvik og legger til.

— Synes det er kjempekjekt at dette møtet er lagt til Randaberg og Frivillighetens hus, og gleder meg til det. Jeg savner Randaberg, men har heldigvis fått noen turer dit innimellom.

Det er her i Frivillighetens hus de påmeldte skal opplyses om regionplanen for kultur som etableres i disse dager. Foto: Randaberg kommune

Dette er programmet

Klokken. 10.30 - Velkommen til kulturlunsj, og orientering om Frivillighetens hus/Frivilligsentralen i Randaberg.

Klokken. 10.45 - Presenteres regionalplan for kultur - orientering om planprogram som er på høring fram til 10. februar ved Anders Jaarvik, prosjektleder i Rogaland fylkeskommune. Du kan lese mer om om planen ved å trykke på lenken under, og det åpnes for diskusjon og innspill

https://www.rogfk.no/.../regionalplan-for-kultur-2024-2036/

Det planlegges langsiktig i kulturfylket Rogaland, over en tolvårsperiode fra 2024 til 2036.

Klokken. 11.30 - Lunsj

Klokken. 12.00 - Forteller Ingunn Moa, avdelingsleder fritid i kommunen om kunst- og kulturvandring fra Randaberg sentrum til Randaberg Arena.

Opplegget avslutter klokken. 13.00.