MØTE: Mye er fint og tilrettelagt i sentrum og det er mange som trives der. Det kom fram da det ble lagt fram en rapport om det som har med inkludering i sentrum å gjøre.

Rapporten er laget i fjor sommer og flere har deltatt med rapporten.

Det er tatt opp ulike tema, som utorming for alle, trygghet, trivsel, moteplasser, møteplasser for alle og det som har med informasjon å gjøre.

Hele presentasjonen ser du i vinduet under.

Det er mange som har deltatt for å sette rapporten i stand.

Kvinner møter kvinner, Eldrerådet, Bruket (et lavterskeltilbud), Råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne, Livsglede for eldre, Randaberg helselag, Sofusklubben, Randaberg Demensforening, Ungdomsrådet og flere enn det.

Felles for dem alle; det kom innspill på hvordan de opplever sentrum og eventuelle utfordringer. Rapporten er basert på alle innspillene som kom.

Hvilke funn ble det så funnet?

I korte trekk kan man da ta med at ungdommen savner møteplasser (noe som ikke er nytt), flere hvilebenker i sentrum, bedre tilgang på toaletter, bønnerom for muslimer, bedre høyde på minibank, høyere asfaltkanter, hevede fotgjengeroverganger, bedre plassering av reklameskilt og mer til .

Et annet ønske som kom opp var det som av noen oppleves som en begrensning, nemlig å ta seg inn i bygg. Inngangspartiet til Sentrum 21 ble i rapporten nevnt som særlig utfordrende for innbyggere med rullestol. Her er karuselldøren manuell og vanskelig å manøvrere, mente flere av de spurte.

Foto: Arkivbilde

I rapporten kommer det også fram at det er mange som trives i sentrum, for dette er en rapport med mye positivt innhold også. Torget er trukket fram av mange som det virkelig gode. Her nevnes fontene, blomster, benker og mer til.

Når det kommer til møteplasser generelt, så er her de aldre spesielt fornøyd. Når det kommer til ungdommen så er man ikke like fornøyd.

Det er heller ikke noen nyhet.

I rapporten omtales ungdommens mangel på møteplasser. U-59 har åpent en dag i uka og det nye «Låftet» har også bare åpent en dag i uka.

Ungdommer som har svart og som er med i rapporten nevner at det er behov for et større sted å være og for flere kvelder i uka.

– Randaberg er flinke på idrett, men idretten er ikke for alle, er ett av svarene i rapporten.

I rapporten heter det også at mange opplever at det er en del bråk og ulike utfordringer knyttet til ungdomsansamlinger i sentrum, som man blant annet kan knytte til mangel på ungdomstilbud.

Det er satt sammen en tiltaksplan over forslag for hva man kan gjøre med rapporten. Noe koster en del kroner, mens andre ting kan gjøres på andre måter.

Under ser du en oversikt over hva man kom fram til i en handlingsplan som nå blir med videre.

Se også videoen lenger oppe i artikkelen.

Foto: Skjermdump