HÆRVERK:Grødem skole sin hjemmeside skrev nylig rektor Per Jarle Marsli at de for tiden opplever hærverk på elevenes sykler.

— Det går for det meste i ødeleggelser av giret, sier Marsli til Randaberg24 som mener det er en «frekk» måte å utnytte skolens ressurser på.

Like før årets sommerferie var det sykkeldekkene og bremsene som fikk kjørt seg, og det hele skyldes en TikTok trend. Per Jarle Marsli har enda ikke tatt de som utfører hærverket, men har satt elevene på 10. trinn til å følge med, samt ansatte på skolen til å gå vakt.

Rektor Per Jarle Marsli ved Grødem skole. Foto: Arkivbilde

— Hvis vi ikke iverksetter tiltak, kan elevene skade seg. Derfor er økende vakthold særdeles viktig nå som hærverk er et faktum igjen, sier Marsli til Randaberg24. Han har nemlig lest om andre skoler i landet hvor hærverket skjer oftere og som fører til skader på eleven som eier sykkelen.

— Heldigvis oppdager våre elever ødeleggelsen før de setter seg på sykkelen, men hærverk er en dårlig utnyttelse av skolens ressurser, avslutter Marsli.

På skolens nettside står det også at vaktholdet er økt, og at i tillegg har bedt foresatte/foreldre om å snakke med barna sine om hvor alvorlig slikt hærverk. Dette både for å forhindre, men og for å avdekke hvem som gjør dette. Vi kan ikke ta sjansen på at barn blir skadet.

Foto: Simen Ingemundsen