Dette får lag og foreninger i tilskudd fra kommunen - se oversikten

Hvert år får lag og foreninger i Randaberg tilskudd fra kommunen. For 2022 var rammen til fordeling 2.060.000 kroner.

Ingrid Elise Borgstrøm er talentfull svømmer og satser mot OL i Paris 2024. Da kan det også bli kommunalt tilskudd på veien.
  • Per Thime
Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

UTDELING: Flere lag og foreninger rundt i kommunen er ganske avhengig av det årlige tilskuddet fra kommunen for å holde aktivitetsnivået oppe som de gjør. Mange legger ned en formidabel innsats gjennom et år, og midlene fra kommunen er hvert år med å bidra til den gode aktiviteten mange lag og organisasjoner har.

Per utgangen av august er 1.655.000 kroner fordelt. Det betyr at det også er noen midler igjen.

Randaberg IL Svømming har flere talentfulle svømmere som satser - mot OL. Klubben har søkt om støtte på 100.000 kroner i forbindelse med satsing mot OL i Paris 2024.

Kommunedirektøren er innstilt på å gi støtte, men 100.000 kroner finnes det ikke rom for nå. Imidlertid foreslås det å innvilge 50.000 kroner, fordelt på to år til denne satsingen.

To av de som har utmerket seg i mange år på nasjonalt nivå er Halvor Arne Borgstrøm og Ingrid Elise Borgstrøm. Halvor Arne tok en rekke
medaljer i senior NM før han i 2018 reiste til USA for videre satsing på svømming ved University of Texas. Mens søsteren Ingrid Elise tok medaljer i senior NM i 2019 og 2021, og mottok i 2021 stipend fra Rogaland fylkeskommune. Begge utøverne har store ambisjoner som toppidrettsutøvere, og OL i Paris er et av målene de jobber mot.

I sommer var RIL-svømmerne på treningsleir i Antalys, Tyrkia.  På bildet ser vi Leja, Alexandra, Halvor, Oda, Sigurd og Ingrid.

Det er mange som blir tildelt tilskudd fra Randaberg kommune, i flere størrelser og til flere formål.

Gjennom sommeren var det ulike ferieaktiviteter for forn og unge. RIL Fotball, Randaberg Tennisklubb, Randaberg Speidergruppe, Einerjar E-sport og Randaberg IL Volleyball hadde alle sine vellykkede ferieaktiviteter. Hvert av disse ble tildelt 50.000 kroner fra kommunen.

Robin McClusky er trener i tennisklubben på Randaberg.

Når det kommer til drift av anlegg, så er det også her flere mottakere av midler. Randaberg IL Fotball har her det høyeste beløpet for 2022, med 158.000 kroner, mens Håland Bedehus mottar 7.000 kroner, som det laveste på denne listen.

Under kan du se hele oversikten om tilskudd til lag og foreninger på Randaberg dette året.

Publisert: