ARBEID: I Randaberg er det 119 personer, 1,9 prosent av arbeidsstyrken, som er helt ledige ved utgangen av juni. Antall helt ledige arbeidssøkere i Randaberg og i Rogaland holder seg på et lavt nivå i juni.

Justert for naturlige sesongvariasjoner holder ledigheten seg på et lavt og stabilt nivå.

Randaberg har i juni høyest andel helt ledige arbeidssøkere med 1,9 prosent, etterfulgt av Stavanger, Sandnes og Strand med en andel helt ledige på 1,8 prosent. Lavest andel har Sokndal og Bjerkreim med henholdsvis 0,6 prosent og 0,8 prosent. Av de mest befolkningsrike kommunene har Karmøy lavest andel med 1,1 prosent.

I juni ble det utlyst 2893 ledige stillinger i Rogaland. Dette er en nedgang på 22 prosent sammenlignet med samme tid i fjor, men er fortsatt på et høyt nivå. Flest ledige stillinger var det som vanlig innen helse, pleie og omsorg med 893 utlyste stillinger.

Mange av de utlyste stillingene stiller krav til formell kompetanse. Nesten hver tredje utlyste stilling er innen helse, pleie og omsorg

I juni var det også mange utlyste stillinger innen undervisning og butikk- og salgsarbeid, med henholdsvis 312 og 278 utlyste stillinger. Sammenlignet med samme tid i fjor var det størst oppgang i utlyste stillinger innen undervisning, hvor oppgangen var på 14 prosent.

— Kombinasjonen av lav arbeidsledighet og et høyt antall ledige stillinger gir muligheter for de som står utenfor arbeidsmarkedet. Samtidig vet vi at utdanning styrker mulighetene, og anbefaler arbeidssøkere om å vurdere utdanning, sier leder for NAV Randaberg og Kvitsøy, Kel Tighe