NÆRINGSLIV: For to år siden tok Stian Heide over TESS på Randabergslettå.

Da hadde han 20 år erfaring fra bilbransjen og ti år erfaring fra oljeindustrien. De to årene han har drevet TESS på Randaberg har vært lærerike, travle og kjekke for randabergbuen, samtidig reagerer han på en ting.

– Alt skal være så «sentrumsbetont», vi som holder til etter Europris og mot byen blir ikke omtalt på lik linje som de sentrumsnære butikkene. Det synes jeg er leit, sier Heide.

Da Rogfast-prosjektet startet for fullt fikk TESS på Randabergslettå avtale med Implenia, som har doblet omsetningen, da sammenliknet med tall fra 2022.

– Dette har resultert i ansettelse av nye folk, og flere skal ansettes i tiden som kommer.

Heide med noe av det som selges til «mannen i gata». Foto: Simen Ingemundsen

Han ser lyst på framtiden, og er glad for at Implenia valgte dem til å levere slanger og koblinger for å nevne noe. Så har TESS også levert verkstedskontainer og overlevelseskontainer til Rogfast-prosjektet.

– Vi hadde troen på at vi fikk lande den avtalen, for de kjenner jo til TESS og har brukt våre avdelinger på Sørlandet og Østlandet, sier Heide stolt.

Heide føler at TESS blir tatt lite med når de snakkes om «den grønne landsbyen», noe som han mener er spesielt med tanken på at de server så og si samtlige av bøndene i Randaberg. Hanasand er forøvrig deres største kunde.

– Alle bønder som har traktor med hydraulikkslange bruker oss, og det betyr kjempemye. Det er viktig for TESS at vi har alt i fra bønder som driver med salat til bønder som driver med melk.

I tillegg har det også blitt mer av «mannen i gata» som bruker TESS, både når det gjelder hansker, slanger, verktøy og vernesko.

– Kundene våre er strålende fornøyde med vårt arbeid.

I 2022 bestemte Heide seg for å tilby heldøgnsåpent, det ble det raskt slutt på, kundene var nemlig ikke avhengig av en åpen TESS-butikk 24 timer i døgnet.

– Så det er vi ferdige med, nå får kundene våre nøye seg med åpningstidene på dagtid, avslutter Heide, som trives i jobben sin.