PÅSKE: Frode og Gudrun Carlsen nyter pensjonisttilværelsen i sin egen villa i Quesada, hvor de reiser i mange måneder om gangen. For dem er det den perfekte tilværelsen, spesielt med tanken på at de har plussgrader, mens det hjemme på Randaberg i perioden de tilbringer i provinsen Alicante for det meste er minusgrader.

– Vi står opp hver dag klokken seks, dagene flyr, spesielt når en har hus og hage å ta seg av. I dag morges var det ni grader og måneskinn, og det skal bli 22 grader og full sol utover dagen, forteller Gudrun Carlsen og legger til.

– Det er behagelig for oss to som ikke like varmt vær, 25 grader er topp. Det er også behagelig for oss som heller ikke er så glad i minusgrader, som dere har på Randaberg.

Slik ser villaen deres ut. Foto: Privat

I frokostrommet deres er det dekker på med alskens godsaker, og kaffe.

– Vi lytter til NRK P1+, mens vi ser at det lysne ute og sola står opp, sier Carlsen, som forteller at på frokostbordet står det; egg, laks, tunfisk i tomat, blåskjell på boks i tomatsalsa, agurk, tomat, brød, appelsinbåter fra hagen og oliven.

– Vi bruker mye olivenolje over maten, sier hun.

Villaen har de eid siden 2000, tomten er på 800 kvadrat, og på tomten er det også et stort badebasseng. Det er med andre ord litt av et sted ekteparet Carlsen eier, som kun ligger 40 minutter med bil fra Alicante flyplass.

– Utenom arbeidet som må gjøres i hage og hus, er vi stadig ute å drikke kaffe om formiddagen på faste kafeer og har det kjekt sammen med venner eller aleine, avslutter Carlsen, som ser fram til å komme hjemover til Randaberg.