UTDANNING: Det nærmer seg søknadsfrist for å søke seg videre til høyere utdanning (15. april), borsett fra de som har valgt folkehøyskole for de har nemlig alt fått svaret. Randaberg24 har vært en tur innom Randaberg videregående skole for å høre med fem elever om hvilken vei de har valgt eller tenker seg etter VGs.

Mari Skaugen har gått studiespesialisering, og planlegger å studere juss enten i Bergen eller Oslo, hvor sistnevnte studiested er hennes største ønske.

— Jeg har alltid drømt om å bli advokat, søsteren min har studert juss, og jeg har på en måte sett hvor omfattende og kjekt studie det er, sier Skaugen.

Tora Gundesø har også gått studiespesialisering, og har søkt seg inn på en rekke folkehøyskoler, hun har alt fått svar, og det står pr. nå mellom Grenland eller Hurdal.

— Lysten på et friår er grunnen til at jeg har søkt folkehøyskole. Det faget jeg har søkt meg inn på er backpacker. Jeg ser virkelig fram til et år uten skole og reising, sier Gundesø.

De takker skolen for noen hyggelige år, og skryter samtidig av lærerne som ser potensiale i hver elev og tilrettelegger skolehverdagen for hver enkelt elev. Foto: Simen Ingemundsen

Raivydas Grublys har på lik linje med Skaugen og Gundesø gått studiespesialisering, bare at han har tatt realfag. Fra neste år av har han tenkt å enten gå på Universitetet i Oslo, Universitetet i Bergen eller NTNU, der sistnevnte skole er hans største ønske.

— Jeg vil takke lærer Janne Pedersen som fikk meg til å like realfag, da spesielt med tanken på fysikk. Hun har vært en fantastisk lærer for meg og vil påstå for hele trinnet, sier Grublys.

Nikolai Stusvik har også gjennomført studiespesialisering, men han har hatt samfunnsfag. Nå ser han fram til å tjenestegjøre et år i sjøforsvaret, slik han er rustet for å studere videre.

— Det blir på mange måter min versjon av et friår. Jeg gleder meg til å merke noe fysisk på kroppen neste år, slik det ikke blir så tungt å starte opp igjen etterpå. Grunnen til at jeg har valgt militæret, er for at jeg søker en aktiv og mer spennende hverdag, sier Stusvik.

Siste undertegnede prater med er Oda Eline Vatland, hun har tatt et fjerde år med påbygg, og har fagbrev som helsefagarbeider fra før av. Nå ser hun fram til enten å ta statsvitenskap eller sosiologi.

— Jeg har hatt et slitsomt og komprimert år, nå ser jeg fram til å utdanne meg høyere, sier Vatland.

De skryter alle fem av Randaberg videregående skole, og spesielt setter de fokus på et fantastisk godt skolemiljø og det at de dyktige lærerne tilrettelegger skolehverdagen for hver enkelt elev. En blir også godt rustet for framtiden ved å gå på en slik moderne skole.

— Ved å gå her på Randaberg videregående skole har du et godt grunnlag for framtiden, sier de alle samstemt, som mener det er feil å kalle Randaberg videregående skole for en bygdeskole. De mener alle fem at det er en framtidens skole.