UT PÅ TUR: De hadde en flott tur, de unge som er med i Turboklubben Randaberg. Tungenes var stedet og omgivelsene som de pleier, flotte.

Men, hva er så Turboklubben: Turboklubben Randaberg er en del av Randaberg Turlag, som er en del av Barnas Turlag i Stavanger Turistforening. Det finnes Turboklubber og Barnas Turlag over hele landet.

– Dette er for de yngste barna, gjerne dem i 4 til 10 års alderen, men søsken som er yngre eller eldre er selvagt også velkommen til oss. Denne Turbo er forresten maskotten til Den Norske Turistforening, sier Heidi Karlsen, som også har med seg Rena Melisa Sande i Turboklubben.

Turboklubben har som mål å lære barna om naturen, få gode opplevelser i naturen, og å bli glade i naturen.

– Vi tar vare på naturen, og tar hensyn til dyr og planter. Vi har et fint tilbud og vi er også et gratistilbud som vi gir her i nærmiljøet. Dermed er det inkluderende og et tilbud til alle.

Omgivelsene på Tungenes er alltid fine, som her da Turboklubben koste seg ytterst ute i Randaberg. Foto: Turboklubben Randaberg

Aktiviteter er det også når klubben har med seg de yngste på tur.

– Denne turen hadde vi Naturbingo som aktivitet. Målet var å finne igjen det vi så på Naturbingo-skjemaet i naturen, og så krysse av. Det var gøy og barn og foreldre/foresatte var ivrige. Det var spennende da vi fant et måkerede med 3 egg, og en svane som ruget på egg I redet sitt. Det er koselig å treffes, og noen har vært på de andre treffene også, og har blitt kjent. De gledet seg til å treffe hverandre.

Måkeegg ble gunnet og var en del av Naturbingoen. Foto: Turboklubben Randaberg

Flere bilder fra Turbolaget Randaberg - bla til høyre

Dette var det tredje treffet man hadde for de minste, men ikke det siste. Det er plass til mange flere som ønsker å ta med seg barna på tur.

– Vi har plass, ja, så det er koselig hvis flere vil være med oss. Vi har en side på Facebook som vi oppdaterer, så det er bare å ta kontakt med oss der. Ellers så er det slik at vi spiser alltid kveldsmat sammen på Turbotreff, og vi har hatt bål på de to andre treffene. Da har vi laget pinnebrød og grillet pølser. Vi avslutter alltid kl. 19 for da er det snart leggetid for de yngste barna, avslutter hun.