REISELIV: «Unn deg en omvei» er under arbeid, og for en tid tilbake var flere representanter samlet for workshop på Persilleloftet på Todnem.

Det er Nathalie Hesjedal Wiberg som har fått i oppgave å arbeide med Randaberg som framtidig reiselivsdestinasjon.

Deltakerne var opptatt av å sette Randaberg på kartet med utgangspunkt i bygda sine lokale fortrinn som en grønn landsby.

I rapporten står det at formålet med «unn deg en omvei» er å gjøre en målrettet innsats i å tilgjengeliggjøre Randaberg for allmennheten, og på den måten jobbe for bred verdiskaping, samtidig som kommunens unike historie, natur og kulturlandskap ivaretas, og det ved hjelp av ny teknologi, samarbeid på tvers og involvering av innbyggere/ulike aktører.

Rapporten lister opp ulike oppgaver som har med å skape Randaberg til en framtidig og attraktiv reisedestinasjon.

Det handler først og fremst om å styrke informasjonsarbeidet med tanken på «unn deg en omvei»

«Bondens skjønt og grønt» er det nærmeste en kommer lokalmatfestival på torget per nå, men det skal jobbes med å få til mer av denne sorten. Foto: Arkivbilde, Simen Ingemundsen

Deltakerne fra Workshopen kom med ulike forlag, men dette er hva de nå skal jobbe videre med;

Første oppgave handler om mat og drikke, hvor følgende skal arbeides med; lage rundtur med ulike opplevelser, matuke, lokalmatfestival på torget og utvikle proffe gårdsutsalg.

Andre oppgave handler om det som har med kultur og natur, hvor følgende felt skal arbeides med; pop-up kulturinnslag i servering/torget, få gjester til å føle seg velkomne, info via app, kombinere turløyper m/serveringssteder, guidet tur langs kysten, overnatte ute, QR-koder med tanken på natur og historie, selfieplasser-utsiktspunkt, hagekonserter og festival på Randabergfjellet.

Idrettens dag ble nevnt under workshopen på Persilleloftet. Her fra 2022, da idretten fikk sin egen dag. Foto: Arkivbilde, Simen Ingemundsen

Tredje oppgave handler om andre funksjoner/aktiviteter Randaberg inn i framtiden kan by på; idrettens dag, aktivitetskalender, samarbeid på tvers og lav terskel idrett, golf og frisbee.

Under møte var det å arrangere en egen Randabergfestival blant ideene som gikk igjen i alle tre oppgavene, enten en matfestival, kulturfesitval, og/eller barnas festival. En runde rundt Randaberg med ulike opplevelser er også en aktivitet som får oppmerksomhet.

Kommunikasjon og informasjonsarbeid for å synliggjøre ulike aktiviteter ser også ut til å slå an. Interessant er det å se at flere er opptatt av å kombinere mat, kultur og naturopplevelser. Å bygge samarbeids- og vertskapskultur er et interessant tema som kan resultere i økt samarbeid og stolthet.

Randabergfjellet nevnes, et sted hvor det har vært fokus på kultur og idrett i flere år. Foto: Arkivbilde, Per Thime