LADING: Det ble inngått avtale med Randaberg kommune som grunneier for plassering av ladeinfrastrukturen som Lyse ønsket seg, men kommunen sa nei til opprettelse da dispensasjon etter plan og bygningsloven ikke ble gitt.

Tiltaket er unntatt søknadsplikt etter plan- og bygningsloven, men tiltaket krever dispensasjon fra gjeldende reguleringsplan. Tiltaket krever i tillegg dispensasjon fra vegloven § 29, fordi det ikke er bestemt byggegrense i reguleringsplanen. Rogaland fylkeskommune er vegmyndighet.

Dermed er det slik at Lyse kan klage på avslaget, noe som også blir gjort.

– Vi har valgt å gå en ekstra runde med kommunen for å se om det kan finnes andre alternative tomter som lar seg gjennomføre. Vi er i dialog og håper fremdeles på å få til et godt ladetilbud i Randaberg sentrum, sier Atle Simonsen, Kommunikasjonssjef energi Lyse AS til Randaberg24.

– Hvorfor er det viktig med ladestasjon i sentrum?

– Elbiler og ladbare hybrider blir stadig mer populære. 8 av 10 nye biler går på strøm og mange vil lade mens de er på farten, derfor har vi et sterkt ønske om å kunne tilby dette.

Hvor man ser, sier han ikke noe om i denne omgang, men nærliggende områder som kan være aktuelle er etter det Randaberg24 kjenner til, et område ved Forsamlingshuset og parkeringen bak Små Øyeblikk.

Mye tyder på at dette ikke blir sted for ladestasjoner. Foto: Arkivbilde, Per Thime