MØTE: Rügert-Raustein hadde spørsmål som ordfører Jarle Bø svarte ut i forrige kommunestyremøte.

Det er to måneder siden brannen ved IVARs anlegg på Forus, hvor store verdier gikk tapt og mye av ettersorteringsanlegget ble ødelagt. Siden den dagen går all plast til forbrenning.

– Siden den dagen ble det lovet en ny ordning som skal sikre sortering og resirkulering av plasten skal komme raskt på på plass, men så ble det stille. Folk flest merker ikke at det brant, for søppelet blir hentet som før, mens forbrenningen av plasten medfører mangfoldige tuden tonn med unødvendige CO2-utlsipp. Hva gjør kommunen lokalt med dette?, lurer jeg på, sa MDG-representanten.

Ordfører Jarle Bø (Sp) hadde sjekket ut og kom også med et svar, hvor det går fram at det er mulig det blir utvidet tilbud med miljøstasjoner på Randaberg.

– Det er Renovasjonen IKS som håndterer tømmingen av kommunens miljøstasjoner. Vi har forespurt Renovasjonen IKS om de har mulighet for å hente inn plastavfall på flere lokasjoner om vi utvider tilbudet. Tilbakemeldingene fra er positive. Videre har kommunen bedt leverandør Namdal Resurs om å gi oss tilbud på fire miljøstasjoner til, slik at vi kan utvide dette tilbudet med flere lokasjoner. Svar på dette, samt leveringstid forventes snarlig.

I svaret la han til:

Det er all grunn til å tro at det går lang tid før IVAR IKS sitt sorteringsanlegg er tilbake i full drift. Det har derfor vært svært viktig for meg at vi finner en løsning her lokalt som virker, men som samtidig ikke utløser økte gebyr og kostnader for innbyggeren. Og det vil løsningen som administrasjonen jobber med tilrettelegge for, svarte Sp-ordføren.

I dag er det tre miljøstasjoner på Randaberg.

1. Miljøstasjon ved Mega 2. Miljøstasjon ved Grødem kirke 3. Miljøstasjon Vistehageby/Vestre Goa