EGG: For fire år siden startet Cathrine og Tore Askvik med høns og egg på gården sin.

De startet i det små, og etterhvert har det båret frukter for familien Askvik. Totalt har de 2000 høns på gården, og gjøre brettene med egg klare sørger de selv for.

Det er lite automatikk på gården, hos dem er det Cathrine selv som plukker eggene og plasserer dem på brett. Dette gjøres hver morgen, så sant det er høns på gården, for akkurat nå venter familien Askvik på et nytt parti høns.

– Det begynte med at barna solgte brett med egg ved hovedveien da de var mindre, og nå går det automatikk i det hele. Folk stopper, kjøper egg og kjører videre, forteller Cathrine Askvik, som selger i gjennomsnitt 15 brett med egg til dagen.

I denne bua selges det i gjennomsnitt 15 brett med egg til dagen. Foto: Simen Ingemundsen

I tillegg til det de selger på gården i sitt utsalg, leverer de egg til Meling, hvor det går en palle med egg i uka.

– Føler media er flinke til å skape hysteri rundt mangel av egg i dagligvareforretningene, folk bør jo vite at det finnes flere gårdsutsalg med egg i sortiment på Randaberg, sier Askvik og legger til.

– Selvfølgelig skulle vi ønske at vi kunne hjelpe de lokale dagligvareforretningene når de går tomme for egg. Vi har pleid å levere til Bunnpris, og hjelpe dem litt, men vi har en plikt, om å levere det som skal ut til dagligvareforretningene til Meling, og den kan vi ikke bryte.

Hun er spent på hvordan tiden fram mot 17. mai blir, også da pleier butikkene å gå tomme for egg.

– Hadde bare folk sluttet å hamstre, så hadde det sannsynligvis ikke vært noen problem. Om vi skulle begynt å levere til butikkene hadde vi slitt med å mette markedet vårt. Så om det begynner å gå tomt i hyllene hos de lokale dagligvareforretningene, så ta turen innom oss, her er det alltid egg tilgjengelig, avslutter Askvik.