SYKEHJEM: Mye diskusjon var det ikke om kommunens årsresultat da HOL hadde møte i går.

KrFs Bodil Fjermedal Ludvigsen kommenterte resultatet, men trakk også fram dette som har med sykehjemsplasser å gjøre, som er en del av rapporten.

– Jeg vil kommentere overliggerdøgn, det som var budsjettert med 400.000, men som kom på vel 1,25 millioner kroner.

Hun sa at det er flere som har behov for sykehjemsplass, men som ikke får.

– Det er også dobbeltrom på korttidsplasser som ikke fungerer bra. I rapporten står det klart, det er stort behov for nytt sykehjem.

Fjermedal Ludvigsen spilte inn noe som fikk støtte også fra andre.

– Hadde det gått an å hatt et dialogmøte sammen med politikere, administrasjon og alle interesserte, om hva vi skal gjøre. Da kunne vi hatt en «brainstorming», for ellers vil det kunne gå lang tid. Jeg tenker dette er så viktig at vi har planen klar for hva vi vil gjør, når vi har mulighet å gjøre det, for vi skulle jo hatt et sykehjem allerede.

Til slutt sa hun at det kan være ideelt med en avdeling ved et sykehjem som er mer likt som på et sykehus, med spesialisert personale - og at det kunne vært lurt å bygge et kollektiv med leiligheter for eldre hvor man kunne hatt felles middag, gjort rent osv. Kanskje det kunne vært en idé her i Randaberg, spurte hun.

Det er satt av penger til prosjektering av nytt sykehjem de neste årene - og i Vistestølen skal også gjenåpnes, kanskje om ikke så lenge.