– Hvis min bedre halvdel leser dette, skriv at jeg har full kontroll

Hva gjør folk i disse tider når det snart er jul? Bli med innfor til Juledrøsen, den vi skal ha til og med julaften.

Marius Løhre Svanteson er dagens første gjest i Juledrøsen.
  • Per Thime
Publisert:

JULEDRØSEN: Joda, det blir helt sikkert jul uten Juledrøs på Randaberg24, men vi synes det er koselig å høre litt om folks planer i dagene før jul og hva man gjør julaften, 24. desember.

Just nå er det en som ofte trives i rødt, nemlig Marius Løhre Svanteson. Han er med i partiet Rødt i Randaberg - som har rødt som sin logo - eller merke.

Marius var en av de mer aktive lokalpolitikerne under høstens valgkamp, men manglet noen få stemmer på plass i kommunestyresalen.

Nå er det snart jul - og der i familien har man en IKKE typisk forrett til julemiddagen.

Dette kommer på bordet, nemlig kongekrabbe.

1. Hvordan skal du feire julen dette året?

– Den feires på hytta til svigers, oppe på Randaberg 2 (Stavtjørn), med god mat og drikke, samt masse familie.

2. Hva pleier dere å spise julaften og de andre juledagene – og hvorfor er det slik?

– Jeg er oppvokst med kalkun på julaften. Dette grunnet uenighet mellom min far, som ville ha pinnekjøtt, og min oldefar som insisterte på sursteik. Kalkun ble et kompromiss. Ellers var det i hele barndommen vært tradisjon med Atlanticrull på første juledag, for de som vet hva det er, og pinnekjøtt på 2. juledag.

Fakta: Atlanticrull er røykt og laget av svinenakke og ble første gang laget for Atlantic Hotell så langt tilbake som i 1951, i følge Matcompaniet.no

3. Har du og din familie noen tradisjoner dere bare MÅ gjøre julaften?

– Ja, og det er en litt uvanlig tradisjon, men hos oss serveres det kongekrabbe som forrett hver jul. Dette har pågått en del år og jeg er usikker på når det startet.

4. Når det kommer til julebakst, hvor mange sorter blir det bakt og hva er din favoritt blant disse mange sortene julekaker?

– Vi har en 2 (snart 3) åring i hus så er noe begrenset med hvor mye tid man gidder å bruke på bakst og slikt. Derfor blir det kun familiens favoritt i år; nemlig pepperkaker!

5. Når du skal handle julegaver - bruker du god tid eller er det inn og ut av butikken, for du vet hva du skal kjøpe?

– Hehe ! Her blir det panikkhandel siste uka, men med en plan i bakhodet. Men, hvis min bedre halvdel leser dette, skriv at jeg har full kontroll.

6. Hva synes du er det viktigste eller fineste med julefeiringen ?

– Det fineste med julefeiringen er at familien samles! Her pleier vi å være flinke, fordi feirer vi jul hos mine foreldre så blir det første juledag hos svigers og motsatt året etterpå. Fin løsning!

Publisert: